Het Systeem Opstarten Als Beheerder As

Inhoudsopgave:

Het Systeem Opstarten Als Beheerder As
Het Systeem Opstarten Als Beheerder As

Video: Het Systeem Opstarten Als Beheerder As

Video: Het Systeem Opstarten Als Beheerder As
Video: Werktijd.be: starten als beheerder 2024, April
Anonim

Het gebruik van de ingebouwde beheerdersaccount met verhoogde rechten kan niet worden aanbevolen als standaardactie, omdat dit het niveau van computerbeveiliging aanzienlijk verlaagt en ertoe leidt dat programma's met beheerdersrechten worden gestart. Tegelijkertijd kan het in sommige situaties nodig zijn om het systeem op te starten namens de beheerder.

Het systeem opstarten als beheerder as
Het systeem opstarten als beheerder as

instructies:

Stap 1

Log in op het systeem met een lokaal beheerdersaccount en open het contextmenu van het bureaubladonderdeel "Computer" door met de rechtermuisknop te klikken (voor Windows 7).

Stap 2

Geef het item "Control" op of open het hoofdmenu "Start" en ga naar het item "Configuratiescherm" om het ingebouwde beheerdersaccount met verhoogde rechten in te schakelen.

Stap 3

Vouw de koppeling Systeembeheer uit en selecteer het knooppunt Computerbeheer.

Stap 4

Vouw het gedeelte Hulpprogramma's uit en ga naar Lokale gebruikers en groepen.

Stap 5

Vouw de link "Gebruikers" uit en open het servicemenu van het "Beheerder"-account door te dubbelklikken.

Stap 6

Schakel het selectievakje "Account uitschakelen" uit en bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 7

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en selecteer het commando "Uitloggen".

Stap 8

Voer een nieuwe login uit met de "Administrator"-account op de login-pagina en voer de nodige handelingen uit (voor Windows 7).

Stap 9

Druk tegelijkertijd op de Ctrl + Alt-functietoetsen in het aanmeldingsvenster van Microsoft Windows XP en druk tweemaal op de Del-toets terwijl u Ctrl + Alt ingedrukt houdt.

Stap 10

Voer de waarde "Beheerder" in het veld "Gebruiker" van het Windows XP-aanmeldingsvenster dat wordt geopend en voer de wachtwoordwaarde in het bijbehorende veld in (indien aanwezig) of laat deze regel leeg (als er geen wachtwoordbeveiliging is).

Stap 11

Start uw computer opnieuw op om een alternatieve methode te gebruiken om het ingebouwde beheerdersaccount met verhoogde rechten in te schakelen en druk op de F8-functietoets bij de eerste opstartitems.

Stap 12

Selecteer de optie "Veilige modus" in het selectiemenu voor opstartopties dat wordt geopend. Met deze actie wordt het Windows XP-besturingssysteem automatisch opgestart onder het ingebouwde beheerdersaccount.

Aanbevolen: