Hoe De Versie Van Een Pakket Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Versie Van Een Pakket Te Achterhalen?
Hoe De Versie Van Een Pakket Te Achterhalen?

Video: Hoe De Versie Van Een Pakket Te Achterhalen?

Video: Hoe De Versie Van Een Pakket Te Achterhalen?
Video: Uitleg tarieven brief en pakket op site Post NL 2024, April
Anonim

Het inrichten van een werkplek in het Linux besturingssysteem (van welke aard dan ook) is geheel afhankelijk van de wensen van de gebruiker. Alleen de gebruiker beslist welke programma's worden geïnstalleerd en wat te gebruiken. Nieuwe programma's worden geïnstalleerd door nieuwe pakketten bij te werken en te downloaden vanaf de console of de grafische interface.

Hoe de versie van een pakket te achterhalen?
Hoe de versie van een pakket te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Start de console om met de geïnstalleerde pakketten te werken. Om erachter te komen welke RPM-distributies op het systeem zijn geïnstalleerd, voert u het commando # rpm -qa in. Voor DEB-distributies voert de opdracht # dpkg -l | more dezelfde functie uit. U kunt deze opdracht gewoon kopiëren en in de console op uw pc plakken. Zoals de praktijk laat zien, moet je voor het sneller onthouden van opdrachten alles handmatig invoeren, omdat het geheugen en de vingers dergelijke combinaties snel onthouden.

Stap 2

U kunt korte informatie over geïnstalleerde DEB-pakketten weergeven met de opdracht # apt-cache search [pakketnaam]. De opdracht # apt-cache showpkg [pakketnaam] geeft volledige informatie over een pakket weer, inclusief de versie ervan. U wordt volledig voorzien van informatie over pakketten, release, ondersteunde modules en meer.

Stap 3

Om een lijst met pakketupdates van internet te krijgen, voert u de # [sudo] apt-get update-opdracht in de console in. # [Sudo] apt-get upgrade zal de op internet beschikbare pakketten upgraden. Het is echter vermeldenswaard dat u hiervoor een actieve internetverbinding moet hebben, anders krijgt u een updatefout.

Stap 4

Gebruik de opdrachten # [sudo] apt-get install [pakketnaam] voor DEB-pakketten en # [sudo] rpm -i [pakketnaam] voor RPM-pakketten om de geselecteerde pakketten te installeren. Om geïnstalleerde pakketten te verwijderen, voert u respectievelijk # [sudo] apt-get remove [pakketnaam] en # [sudo] rpm -e [pakketnaam] in.

Stap 5

U kunt volledige informatie over het werken met pakketten in Linux-besturingssystemen op internet krijgen met behulp van een zoekmachine. Er is een schat aan informatie beschikbaar. Controleer de versie van het geïnstalleerde systeem en voer deze in de zoekmachine in. Er zijn ook speciale elektronische tutorials die de principes van elke bewerking in een bepaald besturingssysteem beschrijven.

Aanbevolen: