Hoe Maak Je Een Onzichtbare Map Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Onzichtbare Map Aan
Hoe Maak Je Een Onzichtbare Map Aan

Video: Hoe Maak Je Een Onzichtbare Map Aan

Video: Hoe Maak Je Een Onzichtbare Map Aan
Video: hoe maak je een onzichtbare map/how do you make an invisible folder 2011 2024, Mei
Anonim

Met het Windows-besturingssysteem kunt u aanpassen hoe bestanden en mappen worden weergegeven. Hierdoor kunt u elke map onzichtbaar maken voor gebruikers. Tegelijkertijd zal het nergens van de computer verdwijnen en zal het beschikbaar zijn voor het werken met de bestanden die het bevat.

Hoe maak je een onzichtbare map aan
Hoe maak je een onzichtbare map aan

instructies:

Stap 1

Om een onzichtbare map te maken, moet u er een geschikt attribuut aan toewijzen en opties instellen die de weergave van verborgen mappen verbieden. Maak eerst een gewone map aan of selecteer een bestaande. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Er wordt een nieuw venster geopend. Ga naar het tabblad "Algemeen" en zoek het veld "Attributen". Stel de markering in het veld "Verborgen" in en sla de parameters op die voor de map zijn geselecteerd door op de knop "Toepassen" of OK te klikken.

Stap 3

Als u werkt met een map die geneste submappen bevat, kan er een extra venster verschijnen met een specificatie - pas de attributen alleen toe op de hoofdmap of ook op alle bijlagen. Selecteer het gewenste antwoord en klik op OK.

Stap 4

De map kan onmiddellijk verdwijnen of doorschijnend worden. Als u uw map nog steeds kunt zien, moet u de weergave-opties configureren. Open hiervoor een willekeurige map op uw computer en selecteer "Mapopties" in het menu "Extra".

Stap 5

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Weergave". Blader in het vak Geavanceerde opties naar beneden en zoek Verborgen bestanden en mappen. Stel de markering in tegenover de waarde "Verborgen bestanden en mappen niet weergeven". Klik op de knop OK of Toepassen om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden.

Stap 6

Om de map weer zichtbaar te maken, herhaalt u de beschreven stappen in omgekeerde volgorde: configureer eerst de weergave van verborgen bestanden en mappen en schakel vervolgens het kenmerk "Verborgen" uit in de eigenschappen van de map zelf.

Aanbevolen: