Hoe Maak Je Een Onzichtbare Map In Windows 7

Hoe Maak Je Een Onzichtbare Map In Windows 7
Hoe Maak Je Een Onzichtbare Map In Windows 7

Video: Hoe Maak Je Een Onzichtbare Map In Windows 7

Video: Hoe Maak Je Een Onzichtbare Map In Windows 7
Video: Hoe Maak Je Een Map Onzichtbaar In Windows 2024, April
Anonim

De veiligheid van persoonsgegevens op een computer heeft altijd speciale aandacht gevraagd. Niet alleen hackers kunnen proberen om waardevolle bestanden te stelen, ook dierbaren vinden het soms niet erg om te spioneren.

Hoe maak je een onzichtbare map in Windows 7
Hoe maak je een onzichtbare map in Windows 7

Dankzij de brede functionaliteit van Windows 7 kunt u een map maken waarvan de snelkoppeling en de naam niet op het scherm worden weergegeven. Om een map onzichtbaar te maken, kunt u verschillende methoden gebruiken: de mogelijkheden van het besturingssysteem zelf of software van derden.

Methode 1: systeemmogelijkheden

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en roep het contextmenuvenster op. Selecteer daarin het item "een map maken". Er verscheen een nieuwe map met dezelfde naam op het bureaublad. Wis de mapnaam en laat het veld actief: de cursor knippert in het naaminvoerformulier. We houden de Alt-toets ingedrukt en door op +255 op het digitale compartiment van het toetsenbord te drukken, voltooien we de opdrachtinvoer. Als gevolg hiervan zou u Alt + 255 moeten krijgen. De map krijgt anonimiteit toegewezen, het wordt een naamloze snelkoppeling. Het pictogram blijft echter zichtbaar.

Om de map verborgen te maken, gaat u naar de eigenschappen ervan. We klikken op het item "instellingen" en vervolgens op "wijzig het pictogram". Uit de voorgestelde opties moet u een lege ruimte selecteren en op "OK" klikken.

Nu is de map verborgen voor nieuwsgierige blikken. Dit betekent dat u er vertrouwelijke informatie in kunt opslaan die alleen voor u toegankelijk is.

Methode 2: software van derden gebruiken

Een klein gratis hulpprogramma TrueCrypt, is de beste software voor gegevenscodering en kan worden gedownload op de officiële website. Het gewenste beschermingsniveau voor persoonlijke bestanden is eenvoudig te configureren dankzij een eenvoudige interface.

Gebruik het hulpprogramma om een "gecodeerde bestandscontainer" te maken, vink in het volgende venster het vakje aan naast de regel "Verborgen TrueCrypt-volume" en specificeer de map voor de verborgen map. In de coderingsinstellingen zal het hulpprogramma u vragen om een wachtwoord aan te maken.

Aanbevolen: