Hoe Onzichtbare Mappen Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Onzichtbare Mappen Te Vinden
Hoe Onzichtbare Mappen Te Vinden

Video: Hoe Onzichtbare Mappen Te Vinden

Video: Hoe Onzichtbare Mappen Te Vinden
Video: Windows 10 Tutorial - How To View Hidden Files u0026 Folders 2024, Mei
Anonim

Elke map in het Windows-besturingssysteem kan onzichtbaar of verborgen zijn om Microsoft-terminologie te gebruiken. Een dergelijke map is echter gemakkelijk te vinden en hiervoor hoeft u niet de vaardigheden van een programmeur te hebben, elke gebruiker kan deze taak aan.

Hoe onzichtbare mappen te vinden
Hoe onzichtbare mappen te vinden

instructies:

Stap 1

Als uw computer Windows XP (of eerder) gebruikt, opent u een Windows Verkenner-venster. Dit kan bijvoorbeeld het venster Deze computer zijn of een willekeurige map.

Stap 2

Selecteer in het menu het gedeelte "Extra" en vervolgens de opdracht "Mapopties". Dit geeft u toegang tot de systeeminstellingen, met behulp waarvan u een of ander type weergave van bestanden en mappen op uw computer kunt inschakelen.

Stap 3

Klik in het dialoogvenster dat voor u wordt geopend op het tabblad "Bekijken" en vink vervolgens het vakje aan naast de systeemopdracht "Verborgen bestanden en mappen weergeven". Klik daarna op de knop "OK" om de wijzigingen toe te passen. Vanaf nu worden alle onzichtbare mappen samen met de rest weergegeven.

Stap 4

Als uw computer Windows Vista of 7 draait, is de procedure anders. Open een Verkenner-venster, klik op de knop "Organiseren" op het paneel en selecteer "Map- en zoekopties" in het contextmenu. Volg daarna de stappen beschreven in de vorige stap.

Stap 5

Nadat u de weergave van verborgen items hebt ingeschakeld, kunt u een map zoeken die eerder verborgen was. Als de map zich op een locatie bevindt die u kent, zoals op uw bureaublad, kijk dan goed naar de inhoud van dat gebied.

Stap 6

Als u de exacte locatie van de map niet weet, zoekt u. Open hiervoor het menu Start en voer, als u Windows 7 of Vista gebruikt, de mapnaam of ten minste een deel ervan in de zoekbalk in. Als uw besturingssysteem XP (of eerder) is, gaat u naar het gedeelte "Zoeken" door het menu "Start" te openen en typt u de naam van de map die u zoekt in het overeenkomstige veld.

Stap 7

Nadat u de zoekresultaten heeft ontvangen, selecteert u uw map in de lijst. Houd er rekening mee dat het uiterlijk (en ook de inhoud) een beetje wazig zal zijn - zo zien alle verborgen elementen eruit in Windows.

Aanbevolen: