Hoe Maak Je Een Con-map Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Con-map Aan
Hoe Maak Je Een Con-map Aan

Video: Hoe Maak Je Een Con-map Aan

Video: Hoe Maak Je Een Con-map Aan
Video: How to make "CLEANEST" 1v1 map EVER! 2024, Mei
Anonim

Microsoft Windows heeft een lijst met woorden die door het systeem zijn gereserveerd. Meestal verwijzen deze woorden naar een soort apparaat. Dit maakt het onmogelijk om een map of bestand aan te maken met een specifieke naam, bijvoorbeeld "con". U kunt echter wel een vriend, collega of docent informatica verrassen en zo'n map als volgt aanmaken.

Hoe maak je een con-map aan
Hoe maak je een con-map aan

instructies:

Stap 1

De eerste optie voor het maken van een "verboden" map is om een map aan te maken via de opdrachtregel. U moet als beheerder zijn aangemeld bij het Windows-besturingssysteem om alle beschikbare acties uit te voeren, of u moet opstarten in de veilige modus. Selecteer in het menu Start Programma's, map Accessoires, toepassing Opdrachtprompt.

Stap 2

Typ in het opdrachtpromptvenster dat verschijnt: mkdir \.pathname

Bijvoorbeeld: mkdir \. C: con Nadat u het pad voor een map hebt ingevoerd, drukt u op Enter. Om een map te verwijderen, moet u ook de opdrachtregel openen: rmdir \.folder_path Zoals u kunt zien, alleen het begin van de opdracht De optie om via de opdrachtregel gereserveerde mappen aan te maken is gevaarlijk. Ten eerste kunt u bestanden verliezen of beschadigen die worden opgeslagen in de map die op deze manier is gemaakt. Ze kunnen de extensie wijzigen of gewoon verdwijnen. Ten tweede kunt u het probleem ondervinden van het starten van de apparatuur, bijvoorbeeld de printer, waarvan u de naam hebt gebruikt in de map "verboden".

Stap 3

De tweede optie voor het maken van een map met de naam con is uiterst eenvoudig. Feit is dat alle door het systeem gereserveerde namen in Latijnse letters zijn geschreven. Als u dus een gewone map in een willekeurige map aanmaakt, kunt u de Cyrillische letters "c" en "o" gebruiken in plaats van de Latijnse. Visueel zal het niet duidelijk zijn: dit zijn letters van het Engelse alfabet of Russisch.

Aanbevolen: