Hoe Maak Je Een Map Op De Server Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Map Op De Server Aan
Hoe Maak Je Een Map Op De Server Aan

Video: Hoe Maak Je Een Map Op De Server Aan

Video: Hoe Maak Je Een Map Op De Server Aan
Video: Hoe maak je een minecraft server + Hoe je een map in je server plaatst! 2024, Mei
Anonim

Tijdens het werken met uw eigen site, is het meestal nodig om nieuwe pagina's te maken of bestaande te bewerken. De taak om een nieuwe map aan te maken hoeft veel minder vaak te worden opgelost, maar misschien roept het daarom meer vragen op. Dit gaat echter heel eenvoudig, ongeacht de tools die u tot uw beschikking heeft.

Hoe maak je een map op de server aan
Hoe maak je een map op de server aan

instructies:

Stap 1

Als u een beheersysteem gebruikt om de site te bewerken, ga dan naar het gedeelte van de bestandsbeheerder daarin. Wanneer u bijvoorbeeld het UCOZ-systeem gebruikt, moet u naar een link ernaar zoeken in de sectie met betrekking tot de pagina-editor - u moet op het opschrift "Bestandsbeheer" klikken. Ga in het geopende venster naar de map waar u een nieuwe map wilt maken en klik op de knop "Nieuwe map" in de rechterbovenhoek.

Stap 2

Typ de naam van de map in het overeenkomstige veld (in het UCOZ-systeem - "Mapnaam"), met behulp van de letters van het Engelse alfabet, cijfers, streepjes en onderstrepingstekens. De lengte van de naam is ook beperkt - in het UCOZ-systeem mag deze bijvoorbeeld niet langer zijn dan 15 tekens. Druk vervolgens nogmaals op de knop "Nieuwe map" en klik op de link "Venster sluiten", of begin met het uploaden van bestanden naar de gemaakte map.

Stap 3

Als u een van de FTP-clients gebruikt om wijzigingen aan uw site aan te brengen, begin dan door verbinding te maken met de FTP-server. Het programma moet de vereiste velden invullen voor verbinding met betrekking tot deze site - FTP-serveradres, login en wachtwoord voor FTP-verbinding. Nadat u een bevestiging van succesvolle autorisatie heeft ontvangen, gaat u naar de map waar u een nieuwe map wilt maken. Gewoonlijk bestaat de interface voor dit soort programma's uit twee panelen, waarvan één de directorystructuur van uw computer weergeeft en de andere wordt gebruikt om door de directorystructuur van de site te navigeren. Nadat u naar de gewenste map hebt genavigeerd, klikt u met de rechtermuisknop op het paneel dat betrekking heeft op uw site en selecteert u in het vervolgkeuzemenu "Map maken". Dit is voldoende om een nieuwe map aan te maken.

Stap 4

Als u een map moet maken met behulp van een programmeertaal aan de serverzijde, dan is deze taal hoogstwaarschijnlijk PHP, omdat deze taal nu het meest wordt gebruikt bij internetprogrammering. Om een nieuwe directory in PHP aan te maken, is er de mkdir-functie - gebruik deze en specificeer het volledige pad naar de map die wordt gemaakt. Naast het volledige pad moet deze functie een code bevatten die een reeks rechten bevat die aan deze map moeten worden toegewezen nadat deze is gemaakt. Bijvoorbeeld: <? Php

mkdir ("/ acc_name / site_name / newFolder", 0700);

?>

Aanbevolen: