Hoe De Pid Van Een Proces Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Pid Van Een Proces Te Achterhalen?
Hoe De Pid Van Een Proces Te Achterhalen?

Video: Hoe De Pid Van Een Proces Te Achterhalen?

Video: Hoe De Pid Van Een Proces Te Achterhalen?
Video: Het primaire proces beheersen 2024, Mei
Anonim

Wanneer een proces op de computer start, krijgt het zijn pid, dat wil zeggen de proces-ID. Soms wordt het nodig om deze identifier te achterhalen. Misschien moet u om de een of andere reden een actief proces uitschakelen, bijvoorbeeld als het het verwijderen van een programma belemmert. Er zijn verschillende manieren om de pid te achterhalen. De eenvoudigste is om het te doen met behulp van de taakbeheerder en de opdrachtregel.

Hoe de pid van een proces te achterhalen?
Hoe de pid van een proces te achterhalen?

Noodzakelijk

een computer met Windows-besturingssysteem (XP, Windows 7)

instructies:

Stap 1

Druk op ctrl + alt + del op je toetsenbord. Als uw besturingssysteem Windows XP is, verschijnt de taakbeheerder onmiddellijk, als Windows 7 - een venster verschijnt waarin u het kunt selecteren.

Stap 2

Selecteer in Taakbeheer het tabblad Processen. Klik nu hier op het item "Bekijken". Er verschijnt een extra venster. Selecteer daarin de optie "Kolommen selecteren". Er verschijnt een dialoogvenster waarin het bovenste item de naam "Proces-ID (pid)" krijgt. Vink het vakje ernaast aan. Sla de instellingen op door op OK te klikken.

Stap 3

Ga vervolgens in apparaatbeheer naar het tabblad "Processen", waar u de regel "Proces-ID" ziet. Zoek de naam van het proces erin, waarvan u de identifier moet achterhalen, en kijk naar de waarde ervan.

Stap 4

Nu zullen we bekijken hoe we deze waarde kunnen achterhalen met behulp van de opdrachtregel van het besturingssysteem. Klik op de knop "Start" en ga naar het tabblad "Alle programma's". Selecteer "Standaardprogramma's". Zoek hier het menu-item "Opdrachtprompt" en voer het uit. Typ takenlijst en druk op Enter. Na het activeren van deze opdracht verschijnt een lijst met alle momenteel actieve processen in het opdrachtpromptvenster. Na de naam van elk van hen wordt de identifier geschreven.

Stap 5

Als u het proces snel moet voltooien, kunt u het als volgt doen. Nadat u de proces-ID weet, typt u op de opdrachtregel taskkill / pid 0000. In plaats van nullen, voert u het nummer in van de proces-ID die u wilt slopen. Daarna stuurt het systeem een signaal om het te voltooien en wordt het uitgeschakeld.

Aanbevolen: