Hoe De Id Van De Computer Van Iemand Anders Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Id Van De Computer Van Iemand Anders Te Achterhalen?
Hoe De Id Van De Computer Van Iemand Anders Te Achterhalen?

Video: Hoe De Id Van De Computer Van Iemand Anders Te Achterhalen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to find Device ID and Vendor's ID in Windows System 2023, Januari-
Anonim

ID is een identificatienummer dat aan apparatuur wordt toegekend. Als we het hebben over een computer die in een lokaal netwerk werkt, betekent de ID meestal het MAC-adres van de netwerkkaart. Dankzij dit unieke nummer wordt de computer herkend door andere nodes in het netwerk.

Hoe de id van de computer van iemand anders te achterhalen?
Hoe de id van de computer van iemand anders te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Om alle volgende stappen uit te voeren, hebt u beheerdersrechten nodig. Roep het programma-startvenster op door op Win + R te drukken of selecteer de optie "Uitvoeren" in het menu "Start". Voer het cmd-commando in.

Stap 2

Schrijf in het opdrachtpromptvenster ping IP_comp of ping name_comp, waarbij IP_comp en naam_comp het IP-adres of de netwerknaam van de andere computer zijn. Voer na het uitwisselen van pakketten het arp - een commando in. De regel "Fysiek adres" toont het MAC-adres van de netwerkkaart van de computer waarin u geïnteresseerd bent. Arp is een protocol voor het bepalen van een MAC-adres van een bepaald IP-adres. Het vooraf uitwisselen van pakketten is nodig omdat het arp-hulpprogramma de hostinformatie uit de cache haalt.

Stap 3

Er is een andere manier. Voer op de opdrachtregel nbtstat –a name_comp of nbtstat –A IP_comp in. Deze opdracht geeft de tabel met NetBIOS-protocolnamen van de externe computer weer. In de regel "Bordadres" retourneert de opdracht de netwerk-ID van de host.

Stap 4

U kunt informatie krijgen over de ID van de netwerkkaart van een computer die zich op elk netwerksegment bevindt met behulp van het Windows getmac-hulpprogramma. Schrijf getmac / s IP_comp naar de opdrachtregel. Het systeem kan u vragen om het wachtwoord van de netwerkbeheerder in te voeren. Als u het wachtwoord niet weet, kunt u de computer-ID van een ander segment niet "punchen".

Stap 5

Om gegevens over een externe computer te verkrijgen, kunt u programma's van derden gebruiken, bijvoorbeeld de gratis LanSpy-netwerkscanner. Je kunt het downloaden op de website van de ontwikkelaar

Stap 6

Het programma toont de domeinnaam van de computer, het MAC-adres, informatie over aangesloten gebruikers, beveiligingsinstellingen, geopende bestanden en poorten en vele andere nuttige informatie. Als u er echter het kantoornetwerk mee probeert te scannen, kan het zijn dat de beheerder uw initiatief niet goedkeurt.

Populair per onderwerp