Hoe Herken Je Een Uitgebrande Processor?

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Je Een Uitgebrande Processor?
Hoe Herken Je Een Uitgebrande Processor?

Video: Hoe Herken Je Een Uitgebrande Processor?

Video: Hoe Herken Je Een Uitgebrande Processor?
Video: How to Spot a FAULTY CPU.....? The i7-4770 Dilemma.... 2024, Mei
Anonim

Zelfs in de modernste computer kan letterlijk elk element falen. De redenen kunnen verschillen: spanningsdalingen, slechte afwerking, enz. Sommige elementen moeten worden gerepareerd, andere niet. Het is belangrijk om vast te stellen welk onderdeel defect is en dit tijdig te vervangen voor de volledige werking van de computer.

Hoe herken je een uitgebrande processor?
Hoe herken je een uitgebrande processor?

instructies:

Stap 1

Start uw pc. Bij een storing geeft de BIOS-speaker bepaalde signalen af. Dit is het eerste teken. Bekijk de instructies voor BIOS-meldingen. Met zijn hulp kunt u bepalen wat de storing is. Het is mogelijk dat dit een doorgebrande processor is, hoewel een dergelijke storing in de regel zeer zelden wordt gegenereerd door dergelijke meldingen. Als u de computer hebt ingeschakeld, werken alle koelers en gaat de monitor om de een of andere reden niet aan, haast u dan niet om uw videokaart als de zwakke schakel te identificeren. Als het niet lukt, zal het BIOS u daar zeker van op de hoogte stellen.

Stap 2

Koppel de stroom naar uw pc los. Demonteer de systeemeenheid. Draai hiervoor de bevestigingsschroeven op het zijpaneel los en schuif deze naar de achterkant van de systeemeenheid. Verwijder de schroeven waarmee de koeler aan de radiator is bevestigd. Verwijder vervolgens de radiateur.

Stap 3

Open hiervoor de speciale vergrendeling. Dit alles is nodig om ervoor te zorgen dat de processor kapot gaat. Nadat u het koellichaam hebt verwijderd en de processor echt is opgebrand, voelt u een karakteristieke geur die moeilijk met een andere te verwarren is.

Stap 4

Inspecteer ook het oppervlak van het moederbord rond de socket. Het kan zwart worden. Probeer thermisch vet op uw processor aan te brengen. Aanbrengen in een dunne, nette laag. Zet vervolgens de systeemeenheid weer in elkaar en probeer de computer opnieuw op te starten. Als de monitor niet oplicht, is de kans groot dat de processor is doorgebrand.

Stap 5

Sluit uw processor aan op een andere computer. Maar houd er rekening mee dat als uw processor echt defect is, er een risico bestaat dat het moederbord doorbrandt. Om dit te voorkomen, moet u de computer niet te lang aan laten staan. Voordat u een andere computer start met uw processor, moet u een dunne laag koelpasta op de processor en het koellichaam aanbrengen.

Stap 6

Start uw computer. Als de monitor oplicht, werken alle systemen normaal en is uw processor in orde. Als dit niet gebeurt, is de processor defect en moet u deze vervangen.

Aanbevolen: