Hoe Herken Je Een Microfoon Op Een Pc

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Je Een Microfoon Op Een Pc
Hoe Herken Je Een Microfoon Op Een Pc

Video: Hoe Herken Je Een Microfoon Op Een Pc

Video: Hoe Herken Je Een Microfoon Op Een Pc
Video: Microphone Not Showing Up Windows 10 Fix 2024, April
Anonim

Bij het aansluiten van een microfoon op een pc kunnen er problemen optreden, bijvoorbeeld als de microfoon inactief is of het systeem deze niet kan detecteren. In dergelijke gevallen kan een onnauwkeurigheid tijdens de installatie de oorzaak van het probleem worden.

Hoe herken je een microfoon op een pc
Hoe herken je een microfoon op een pc

instructies:

Stap 1

Voordat je besluit dat de microfoon van slechte kwaliteit is, moet je bijna alles controleren, van de stuurprogramma's tot de geluidskaart tot de juiste aansluiting. De beste plaats om uw microfoon te identificeren, is door de actieve geluidskaart in uw systeem te testen. Soms gebeurt het dat er meerdere audioapparaten in de systeemeenheid zijn geïnstalleerd. Bijvoorbeeld een geïntegreerde geluidskaart en een vrijstaande kaart.

Stap 2

Klik op het menu Start en selecteer Configuratiescherm. Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Geluiden en audioapparaten". Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Audio" en controleer de beschikbaarheid van de keuze van een geluidsprocessor in de blokken "Geluidsweergave" en "Geluidsopname". Als er twee regels in beide blokken staan, d.w.z. twee verschillende apparaten, moet u degene kiezen die u gaat gebruiken.

Stap 3

Als u weet dat u twee apparaten heeft, maar een ervan wordt niet weergegeven in de applet "Geluiden en audioapparaten", is deze daarom niet actief. Om het in te schakelen, moet u alle geopende vensters sluiten en uw computer opnieuw opstarten. Druk tijdens het opstarten op de Delete-toets om de BIOS-instellingen te openen. Zoek de instelling van de controllers, waaronder u de Enabled-waarde voor het Realtek- of AC97-item moet instellen. Druk op F10 om op te slaan en opnieuw op te starten.

Stap 4

Nadat het nieuwe apparaat verschijnt, gebruikt u de stuurprogramma's van de originele schijf. De hardware is volledig geïnstalleerd. Sluit nu de luidsprekers (koptelefoon) en de microfoon aan op het audiobord door de stekkers in de overeenkomstige aansluitingen van een bepaalde kleur te steken (voor de microfoon - roze, voor de luidsprekers - groen).

Stap 5

Start de mixer, waarvan het pictogram te vinden is in het systeemvakpaneel. Ga in het geopende venster naar de instellingen van de aangesloten apparaten en controleer de prestaties van de luidsprekers. Om dit te doen, zet u ze aan, als u dat nog niet hebt gedaan, en klikt u op de afbeelding van de luidsprekers - het geluid zou in de bijbehorende luidspreker moeten verschijnen.

Stap 6

Ga naar het tabblad opname-instellingen en pas het opnamevolume van de microfoon aan door de schuifregelaar naar links of rechts te schuiven. Het wordt ook aanbevolen om de opties voor ruisonderdrukking en verhoogd volume (indien beschikbaar) te gebruiken.

Stap 7

Om de opname van de microfoon te controleren, gaat u naar het gedeelte "Alle programma's" van het menu "Start", zoekt u in de kolom "Standaard" de map "Entertainment" en klikt u op "Geluidsrecorders". Klik in het programmavenster op de knop "Opnemen" en begin in de microfoon te spreken. Na 60 seconden stopt de opname automatisch, of u kunt deze stoppen door op de "Stop"-knop te drukken.

Stap 8

Om het opgenomen fragment te beluisteren, klikt u op de knop "Afspelen". Gebruik de sneltoets Ctrl + S om dit fragment op te slaan.

Aanbevolen: