Hoe Herken Je Een Computerstoring?

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Je Een Computerstoring?
Hoe Herken Je Een Computerstoring?

Video: Hoe Herken Je Een Computerstoring?

Video: Hoe Herken Je Een Computerstoring?
Video: Asbest herkennen met Roger 2024, Mei
Anonim

Computers zijn een integraal onderdeel van het moderne leven geworden. Het is een werkplek, een communicatiemiddel en de beste rust voor vele miljoenen burgers van de 21e eeuw. Des te verschrikkelijker is de situatie die de benadeelde eigenaar van deze hightech prestatie beschrijft met een ruime zin: "Mijn computer is dood!" Gelukkig is de situatie niet altijd zo fataal. Soms is het voldoende om het defecte onderdeel te vervangen om de computer weer aan het werk te krijgen. Hoe kunt u bepalen of uw computer defect is?

Hoe herken je een computerstoring?
Hoe herken je een computerstoring?

Het is nodig

  • - een computer;
  • - kruiskopschroevendraaier.

instructies:

Stap 1

U zet de computer aan, maar de Power-indicator op het voorpaneel van de systeemeenheid licht niet op, u hoort geen korte pieptoon, de ventilatoren op de voeding en op de processor draaien niet. Dit hele trieste beeld is het bewijs van problemen met de stroomvoorziening. Controleer of het stopcontact stroom heeft. Als de computer via een piloot op een stopcontact is aangesloten, zorg er dan voor dat de piloot is ingeschakeld. Als alles in orde is, haalt u de stekker uit het stopcontact en uit het stopcontact, steekt u de stekker er weer in en probeert u de computer opnieuw aan te zetten. Als er niets is veranderd, koppelt u de systeemeenheid los van de voeding, verwijdert u het zijpaneel, koppelt u de voeding los van het moederbord en overbrugt u de groene en zwarte contacten met een weerstand van 1kOhm. Als de voeding niet start, ligt het probleem daarmee.

Stap 2

Als de voeding werkt, koppelt u alle apparaten los van het moederbord, behalve de processor. Sluit de voedingsadapter aan en start uw computer op. Als de voeding wordt ingeschakeld en de koeler op de processor draait, zit het probleem in een van die apparaten die je hebt uitgeschakeld. Sluit ze één voor één aan, te beginnen met de geheugensticks, en kijk wanneer de computer niet meer aangaat - zo vindt u het defecte apparaat. Het is echter mogelijk dat alles zal werken - geen wonder, zoals u weet, elektronica is de wetenschap van contacten.

Als de computer niet opstart wanneer de apparaten zijn losgekoppeld, verwijdert u de schroeven waarmee het moederbord aan de behuizing is bevestigd en verwijdert u het. Leg het bord op tafel, sluit het aan op de voeding en probeer opnieuw te starten. Als de voeding wordt gestart, is het mogelijk dat er ergens kortsluiting optreedt tussen de behuizing van de systeemeenheid en het moederbord, of dat er een microscheur op het bord zit, wat zich manifesteert wanneer het bord met schroeven in elkaar wordt getrokken.

Stap 3

Als u de computer aanzet, de lampjes gaan branden en de ventilatoren draaien, maar het systeem start niet op en de systeemeenheid piept niet, controleer dan de BIOS-batterij. Als de spanning lager is dan 3V, is het beter om deze te vervangen.

Reset BIOS-instellingen door een schroevendraaier te gebruiken om de contacten waar de batterij zich bevindt te overbruggen. Inspecteer de condensatoren op het moederbord - er mogen geen gezwollen of lekkende condensatoren tussen zitten. Sluit de voedingsconnector opnieuw aan op het bord.

Stap 4

Als er bij het inschakelen niet één korte "piep" uit de speaker kwam, maar lange en/of korte piepjes, dan is er een apparaat defect. Elke fabrikant heeft zijn eigen hoorbare alarm voor zijn apparatuur toegewezen. Als je geen tabellen hebt die de betekenis van "piepjes" ontcijferen, probeer dan zelf actie te ondernemen. Haal de stekker van de computer uit het stopcontact, verwijder het zijpaneel, verwijder de geheugensticks en veeg hun contacten schoon met een gewone schoolwisser. Doe hetzelfde met de videokaart. Steek de apparatuur stevig in de sleuven totdat deze stopt. Als je meerdere geheugensticks hebt, plaats ze dan een voor een - een ervan kan defect zijn.

Stap 5

Als de computer normaal wordt ingeschakeld en u de juiste korte pieptoon uit de luidspreker hoort, maar er is geen beeld op de monitor, zet u de computer uit en stopt u de interfacekabel in. Als dit niet helpt, is de interfacekabel mogelijk defect - vervang deze.

Aanbevolen: