Hoe Herken Je Een Videokaartstoring?

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Je Een Videokaartstoring?
Hoe Herken Je Een Videokaartstoring?

Video: Hoe Herken Je Een Videokaartstoring?

Video: Hoe Herken Je Een Videokaartstoring?
Video: Что делать, если видеокарта не выводит изображение или артефачит 2024, Mei
Anonim

Een videokaart is een apparaat dat de resultaten van het werk van een computer weergeeft. Moderne videokaarten gebruiken hun eigen bronnen - GPU en geheugen. Zo'n complex apparaat kan natuurlijk falen als gevolg van onjuiste werking, stroompieken, ontwerpfouten en vele andere redenen.

Hoe herken je een videokaartstoring
Hoe herken je een videokaartstoring

instructies:

Stap 1

Wanneer u de computer aanzet, wordt het POST-programma gestart en worden alle apparaten getest. Als de test succesvol is, geeft het systeem een korte pieptoon. Daarna begint het laden van het besturingssysteem. Als een apparaat defect is, geeft het BIOS (Basic In-Out System) een specifieke reeks signalen af. Door het te decoderen, kunt u de storing bepalen.

Stap 2

Verschillende BIOS-fabrikanten kennen verschillende piepcombinaties toe om een probleem aan te geven, maar voor een videokaart is dit meestal één lange en twee korte pieptonen. Dus als er geen afbeelding op het scherm verschijnt wanneer u de computer aanzet, en in plaats van het gebruikelijke korte gepiep, hoort u enkele andere, misschien zit het probleem in de videokaart.

Stap 3

Als u een video-uitbreidingskaart hebt, sluit u de computer af en koppelt u de elektrische kabel los van de voedingsbron. Draai de bevestigingsschroeven los en verwijder het zijpaneel van de systeemeenheid. Koppel de interfacekabel los die naar de monitor gaat. Draai de schroef los waarmee de videokaart aan de systeemeenheid is bevestigd en verwijder deze uit de sleuf. Veeg de contacten schoon met een gewone gum en plaats de adapter stevig terug totdat deze stopt. De plastic clips waarmee de kaart in de sleuf is bevestigd, moeten op hun plaats klikken.

Stap 4

Zet uw computer aan en controleer of het probleem aanhoudt. Als dat zo is, probeer dan de werking van de videokaart op een andere systeemeenheid te controleren - misschien ligt het probleem niet bij hem, maar bij het moederbord.

Stap 5

Als u een regelmatige korte piep hoort bij het inschakelen, maar er is geen beeld op de monitor, zet u de computer uit en controleert u de interfacekabel - deze kan los of defect zijn.

Stap 6

Als tijdens langdurig gebruik artefacten op het beeldscherm verschijnen in de vorm van gekleurde strepen of pixels, is het mogelijk dat de videokaart oververhit raakt. Installeer het Everest-programma, dat de temperatuur van apparaten in de computer bewaakt. Als je deze mogelijkheid niet hebt, verwijder dan het zijpaneel van de systeemeenheid en probeer met je vinger de verwarming van de radiator te bepalen, die op de videokaart-chipset is geïnstalleerd.

Stap 7

Moderne GPU's worden geforceerd gekoeld met behulp van een koeler. Zie hoe de ventilator draait wanneer de stroom is ingeschakeld. Het kan verstopt zijn met stof dat het werk verstoort. Vergeet niet dat computerprofylaxe regelmatig moet worden uitgevoerd. Koppel de computer los van het stopcontact, plaats een stofzuiger op de uitlaat en blaas de systeemeenheid van binnenuit uit.

Stap 8

Als de apparaatpolling goed is verlopen en het besturingssysteem niet wordt geladen, hebt u mogelijk monitorinstellingen geconfigureerd die uw computer niet ondersteunt. In dit geval, na het POST-signaal, drukt u op de F8-toets en selecteert u "VGA-modus" in het opstartmenu. Stel na het laden de minimumwaarden van de parameters in, start opnieuw op in de normale modus en wijzig de instellingen naar die waarmee uw videoadapter kan werken.

Aanbevolen: