Hoe Herken Je Een Doorgebrande Videokaart

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Je Een Doorgebrande Videokaart
Hoe Herken Je Een Doorgebrande Videokaart

Video: Hoe Herken Je Een Doorgebrande Videokaart

Video: Hoe Herken Je Een Doorgebrande Videokaart
Video: Op zoek naar de juiste videokaart? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Wanneer de videokaart uitvalt, stopt de computer met het weergeven van het beeld op de monitor, waardoor het voor de gebruiker moeilijk is om de exacte oorzaak van de storing te achterhalen. Het is moeilijk om te bepalen wat er niet in orde is - videokaart, processor of RAM. In een dergelijke situatie kunt u de videokaart inspecteren en het speciaal voor een dergelijk geval voorzien zelfdiagnosesysteem gebruiken.

Hoe herken je een doorgebrande videokaart
Hoe herken je een doorgebrande videokaart

Het is nodig

Computer met grafische kaart, kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Elke moderne personal computer is uitgerust met een POST-zelfdiagnosesysteem, dat automatisch wordt gestart telkens wanneer de computer wordt aangezet. De controle duurt meestal enkele seconden. Aan het einde van de test geeft het zelfdiagnosesysteem informatie over de hardwareconfiguratie en eventuele fouten. De toestand van de computer wordt gedupliceerd door een geluidssignaal, speciaal voor die gevallen waarin het door een probleem onmogelijk is om een bericht op het beeldscherm weer te geven. Als de computer volledig functioneel is, geeft het zelfdiagnosesysteem één korte pieptoon, ook wel BEEP genoemd. Als u in dit geval geen beeld op de monitor hebt, zit het probleem hoogstwaarschijnlijk in de verbinding van draden tussen de monitor en de videokaart, werkt de monitor zelf mogelijk niet of zijn sommige instellingen in het BIOS neergehaald, maar de videokaart zelf is niet doorgebrand.

Stap 2

Als u in plaats van één korte PIEP-piep een reeks korte en lange pieptonen hoort, heeft het POST-systeem een storing gedetecteerd. De pieptoon van het zelfdiagnosesysteem is een piepcode die bestaat uit lange en korte pieptonen. U moet berekenen hoeveel en welke signalen het zelfdiagnosesysteem aan het einde van de test afgeeft. Vergelijk deze code vervolgens met de piepfoutcodes van uw BIOS-fabrikant. U kunt de fabrikant bepalen in de instructies van uw moederbord Voor de meest voorkomende moederbord BIOS fabrikanten zijn de videokaart foutcodes: - Award BIOS - 1 lange en 2 korte piepjes - AMI BIOS - 1 lange en 2 korte piepjes, 1 lange en 3 korte pieptonen, 1 lange en 8 korte pieptonen en 8 korte pieptonen - Phoenix BIOS - Het POST-systeem van deze fabrikant gebruikt afwisselend korte en lange pieptonen. De volgorde 3-3-4 betekent een videogeheugentestfout en kan duiden op een storing van de videokaart zelf.

Stap 3

Als uw computer een bijbehorend geluidssignaal afgeeft, ligt de reden voor het ontbreken van een beeld op het beeldscherm in de videokaart. Om te controleren of de videokaart is doorgebrand of dat de storing met iets anders te maken heeft, moet deze worden geïnspecteerd. Deze operatie vereist meestal het demonteren van de computer en videokaart, waardoor de garantie komt te vervallen. Neem daarom contact op met het servicecentrum als u een storing vindt met behulp van het zelfdiagnosesysteem. Als u niet bang bent de garantie van uw computer of videokaart te verliezen, verwijdert u deze van uw computer en verwijdert u de koelplaat. Onderzoek de videokaart zorgvuldig op defecten van condensatoren, donkere verbrande gebieden, sporen of apparaatelementen. Hun aanwezigheid betekent dat je videokaart is doorgebrand.

Aanbevolen: