Hoe Kom Je Erachter Waarom De Computer Opwarmt?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Waarom De Computer Opwarmt?
Hoe Kom Je Erachter Waarom De Computer Opwarmt?

Video: Hoe Kom Je Erachter Waarom De Computer Opwarmt?

Video: Hoe Kom Je Erachter Waarom De Computer Opwarmt?
Video: (4/5) Hoe kom je erachter waaraan iemand overleden is? 2024, Mei
Anonim

Om de computer lang en efficiënt te laten werken, is het noodzakelijk om enkele parameters te bewaken die rechtstreeks van invloed zijn op de werking ervan. Frequente oververhitting kan het elektronische apparaat tijdelijk beschadigen of schade veroorzaken. Om problemen te voorkomen, moet u weten waarom de computer opwarmt.

Oververhitting van de computer
Oververhitting van de computer

Bijna alle apparaten in de systeemeenheid zijn vatbaar voor oververhitting, maar sommige kunnen door hoge temperaturen ernstig worden beschadigd. Meestal doet het probleem zich voor op fysiek, niet op softwareniveau. Alleen op bijzonder warme zomerdagen raakt de computer oververhit door uitgebreide en complexe taken die serieuze programma's heel lang oplossen. Meestal zijn de belangrijkste redenen stof, slechte luchtcirculatie of een laag ventilatorvermogen.

Stoffigheid van onderdelen

Om de oorzaak van oververhitting te bepalen, volstaat het meestal om het deksel van de systeemeenheid te openen en te kijken wat er binnenin gebeurt. Als de fysieke "reiniging" van de computer de afgelopen maanden niet is uitgevoerd, kunt u de stofzuiger veilig ter hand nemen en de dikke laag stof verwijderen die op de planken is neergedaald. Hij was degene die de storing veroorzaakte.

Bedekkende delen, stof verstoort de natuurlijke warmte-uitwisseling van de apparaten, wat hun snelle opwarming met zich meebrengt. Hetzelfde probleem doet zich voor wanneer verschillende deeltjes de vinnen van de koelradiatoren, ventilatorbladen en in het algemeen alle openingen en ruimte verstoppen.

Om de prestaties van de computer te herstellen, volstaat het om alle componenten chemisch te reinigen. Met een stofzuiger op laag vermogen moet u het bestaande vuil voorzichtig verwijderen. In dit geval is het raadzaam om de belangrijkste apparaten van het moederbord te verwijderen en hun connectoren zorgvuldig te verwijderen.

Gebrek aan koelpasta

Om deze reden voor de temperatuurstijging te bepalen, moet u de ventilator en het koelsysteem (koeler) van de processor verwijderen. Tussen dit ontwerp en de chip zelf moet een speciale koelpasta zitten om oververhittingsproblemen te voorkomen.

Als de pastalaag dunner is geworden of helemaal is verdwenen, moet u een nieuwe tube van het product kopen bij een computerwinkel. Nadat de onderdelen op de juiste plaatsen zijn aangebracht, zal de processor stabiel werken.

Slechte koeling

Voor een hoogwaardige luchtcirculatie en een goede warmteoverdracht is het noodzakelijk om ventilatoren met het juiste vermogen te installeren. Na vele jaren van gebruik kan dit apparaat zijn taken mogelijk niet aan.

Daarom, als er vreemd geluid wordt gehoord tijdens de werking van de koeler, stopt deze periodiek of verschijnt er fysieke schade, dan hoeft u deze alleen maar te vervangen door een nieuwer of krachtiger model. Hetzelfde geldt voor de videokaart. Dit apparaat vereist mogelijk een verbetering van het koelsysteem vanwege zware belasting, bijvoorbeeld voor resource-intensieve games.

U kunt de temperatuur van de processor achterhalen met behulp van verschillende programma's, maar de gemakkelijkste manier is om naar het BIOS te gaan en in het gedeelte "Power" de parameter "CPU-temperatuur" te vinden, die deze informatie weergeeft. Als de cijfers van de schaal raken, moet de computer dringend worden uitgeschakeld en de oorzaken van oververhitting worden aangepakt.

Aanbevolen: