Hoe Kom Je Erachter Waarom Een netbook Geen Wifi Ziet

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Waarom Een netbook Geen Wifi Ziet
Hoe Kom Je Erachter Waarom Een netbook Geen Wifi Ziet

Video: Hoe Kom Je Erachter Waarom Een netbook Geen Wifi Ziet

Video: Hoe Kom Je Erachter Waarom Een netbook Geen Wifi Ziet
Video: How to Connect a Windows 10 Laptop / PC to Wi-Fi Internet for beginners 2024, April
Anonim

De reden voor het ontbreken van een wifi-signaal op een netbook kunnen technische nuances of onjuiste software-instellingen zijn. De procedure voor het vinden van de oorzaak begint met het definiëren van de programmaparameters.

Hoe kom je erachter waarom een netbook geen wifi ziet
Hoe kom je erachter waarom een netbook geen wifi ziet

Technische redenen:

Om de oorzaak van een storing in de wifi-signaalontvangst te achterhalen, moet u weten of de netbook dit signaal kan ontvangen. Dit impliceert meerdere gevallen. Zoals u weet, moet een apparaat, om een Wi-Fi-signaal te ontvangen, een geschikte ontvanger voor dit signaal hebben. Als er geen in de netbook is, is gegevensoverdracht via het draadloze netwerk niet mogelijk.

Open het configuratiescherm van het besturingssysteem van uw netbook en ga naar het gedeelte "Apparaatbeheer". Er wordt een venster geopend met alle apparaten in de netbook. Zoek een groep apparaten met de naam "Netwerkadapters" onderaan de lijst en klik op het driehoekje dat de lijst met apparatuur in de groep uitvouwt. Zoek tussen alle geïnstalleerde netwerkadapters de adapter met het woord "Draadloos" in de naam. Als er een dergelijk apparaat is en de regel die het in de lijst weergeeft, is niet geel gemarkeerd, dan kan uw netbook Wi-Fi-signalen ontvangen. Als het apparaat niet in de lijst staat, betekent dit dat uw netbook geen Wi-Fi-signaal kan ontvangen. De enige uitweg uit deze situatie is om een externe ontvanger aan te schaffen die via een USB-poort op de netbook kan worden aangesloten.

Softwareredenen:

Als de ontvangerhardware geel is gemarkeerd in Apparaatbeheer, werkt de ontvanger niet. Klik met de rechtermuisknop op de regel met dit apparaat, er wordt een contextmenu geopend. Bepaal of er een item "Inschakelen" is in de lijst met menu-opties. Als dit item aanwezig is, klikt u erop en de ontvanger wordt ingeschakeld. Vervolgens is het de moeite waard om de prestaties van het apparaat te controleren. Als er geen item "Inschakelen" is, moet u de stuurprogramma's voor de wifi-ontvangerhardware installeren. Om dit te doen, moet u deze stuurprogramma's eerst van internet downloaden. Tegenwoordig plaatsen alle fabrikanten van computerapparatuur stuurprogramma's voor hun apparaten op hun officiële websites. Ga naar de website van uw netbookfabrikant en download de stuurprogramma's voor uw draadloze netwerkadapter. Daarna kunt u doorgaan met de installatie van deze apparatuur door op de knop "Stuurprogramma installeren" in het gedeelte "Eigenschappen" van deze apparatuur te klikken. Vervolgens zal de installatiewizard om het pad naar de locatie van de eerder gedownloade stuurprogramma's vragen en deze installeren. Na de installatieprocedure is het de moeite waard om uw computer opnieuw op te starten en te controleren of de Wi-Fi-ontvanger werkt door te proberen verbinding te maken met een lokaal netwerk.

Aanbevolen: