Hoe Kom Ik Erachter Waarom De Computer De Videokaart Niet Ziet?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Waarom De Computer De Videokaart Niet Ziet?
Hoe Kom Ik Erachter Waarom De Computer De Videokaart Niet Ziet?

Video: Hoe Kom Ik Erachter Waarom De Computer De Videokaart Niet Ziet?

Video: Hoe Kom Ik Erachter Waarom De Computer De Videokaart Niet Ziet?
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

Een videokaart is een belangrijk onderdeel van een computer die wordt gebruikt om een beeld te berekenen en over te brengen naar een monitor. De installatie van de adapter is echter niet altijd succesvol. Sommige gebruikers worden geconfronteerd met het feit dat de computer het apparaat "niet ziet".

Hoe kom ik erachter waarom de computer de videokaart niet ziet?
Hoe kom ik erachter waarom de computer de videokaart niet ziet?

De videokaart instellen

Zorg ervoor dat de videokaart correct is geïnstalleerd en op het moederbord is aangesloten. U kunt meer leren over het installeren van het apparaat in de instructies voor de videokaart of op de website van de fabrikant. Controleer de bevestiging van de kabels en zorg ervoor dat de monitor werkt en geconfigureerd is om videosignalen te verzenden.

Het probleem met het feit dat de computer de geïnstalleerde videokaart "niet ziet" kan liggen in onjuiste BIOS-instellingen. Start uw computer opnieuw op of schakel deze in en druk op de F2- of DEL-toets om het instellingenmenu te openen. Blader door de beschikbare BIOS-secties en selecteer degene die overeenkomt met de instellingen van de videoadapter. De naam kan woorden bevatten zoals Video, Display, Graphic of VGA.

Schakel adapteropties in, zoals VGA, Video en Primair beeldscherm. Stel de bus van je videokaart in: PEG, IGD, PCI of AGP. Druk op de F10-toets om de instellingen op te slaan en de computer opnieuw op te starten. Controleer daarna of het besturingssysteem begint te laden en als een positief resultaat wordt bereikt, zorg er dan voor dat de geïnstalleerde videokaart aanwezig is in de lijst met aangesloten computerapparaten.

Extra functies

Werk het stuurprogramma van uw grafische kaart bij. Als je problemen hebt met het beeld, het is bijvoorbeeld vervormd of verdwijnt, hoogstwaarschijnlijk is het de verouderde driver die de schuld krijgt. Start Apparaatbeheer vanuit het configuratiescherm van uw computer. Ga naar het tabblad met de naam van de videokaart en selecteer daarin het item "stuurprogramma bijwerken". Zorg ervoor dat u een actieve internetverbinding hebt, omdat het zoeken naar stuurprogramma's hierdoor wordt uitgevoerd. Als het systeem geen geschikte update kan vinden, kunt u deze zelf downloaden. Open de website van de fabrikant van de videokaart en ga naar de sectie "Drivers" of "Drivers". Geef de naam van uw adapter en de versie van het besturingssysteem op, download vervolgens de distributiekit en installeer deze.

Controleer uw besturingssysteem op virussen en andere malware met behulp van een antivirusprogramma met bijgewerkte databases. Het ontbreken van een afbeelding of andere problemen ermee kunnen juist ontstaan door een infectie van het systeem. Het is ook mogelijk dat de videokaart gewoon defect is, dus u kunt proberen deze te vervangen of opnieuw te controleren op bruikbaarheid, maar op een andere computer.

Aanbevolen: