Hoe Kom Je Erachter Waarom Je Computer Steeds Opnieuw Opstart?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Waarom Je Computer Steeds Opnieuw Opstart?
Hoe Kom Je Erachter Waarom Je Computer Steeds Opnieuw Opstart?

Video: Hoe Kom Je Erachter Waarom Je Computer Steeds Opnieuw Opstart?

Video: Hoe Kom Je Erachter Waarom Je Computer Steeds Opnieuw Opstart?
Video: Computer Technology : How to Start Your Windows Computer in DOS 2024, Mei
Anonim

De computer is lang niet alleen een werkinstrument geworden, maar ook een communicatiemiddel en een favoriete vorm van recreatie voor veel eigenaren. Het is duidelijk dat de verkeerde bediening van dit apparaat leidt tot zowel materiële verliezen als een bedorven humeur.

Hoe kom je erachter waarom je computer steeds opnieuw opstart?
Hoe kom je erachter waarom je computer steeds opnieuw opstart?

Computer herstart wanneer ingeschakeld turned

Gewoonlijk wordt een herstart onmiddellijk na het inschakelen veroorzaakt door problemen met de stroomvoorziening - deze kan defect zijn of de capaciteit is niet voldoende om alle componenten van energie te voorzien. De technische documentatie en de websites van de fabrikanten geven aan hoeveel stroom het apparaat verbruikt in de normale modus en bij piekbelasting. Controleer de werking van de computer met een nieuwe voedingseenheid waarvan het nominale vermogen voldoende is om alle componenten van de systeemeenheid van stroom te voorzien.

Wanneer de computer wordt ingeschakeld, voordat het besturingssysteem wordt geladen, wordt POST gestart, een zelftestfirmware die de status van apparaten in de systeemeenheid beoordeelt. Als de test in orde is, meldt het BIOS dit met een korte enkele piep en geeft het de opdracht om het besturingssysteem te laden. Onjuiste werking van een van de apparaten wordt gemeld door een combinatie van lange en korte signalen. Als uw computer onmiddellijk opnieuw opstart nadat u hem hebt aangezet, probeer dan de POST-decoderingstabel voor uw moederbord te gebruiken. Op deze manier kunt u het defecte apparaat identificeren.

Als de pieptonen RAM aangeven, kijk dan op de website van de fabrikant van het moederbord om te zien of je moederbord dit apparaat ondersteunt. Verwijder in dat geval voorzichtig de RAM-modules uit de slots en veeg de contacten schoon met een gewone gum. Plaats de modules één voor één en controleer de werking van de computer om de defecte RAM-kaart te identificeren als het probleem daarmee is. Als er maar één module is, plaatst u deze één voor één in verschillende sleuven. Pas op dat u de printplaat niet beschadigt. Test indien mogelijk de computer met een bekend goed geheugen.

Controleer op dezelfde manier de werking van de videokaart als POST een storing meldt. Maak de contacten van je kaart schoon en vraag je vrienden voor een tijdje om een andere kaart, als deze handeling niet heeft geholpen.

Een andere bron van problemen kan een lege batterij zijn die de ROM-chip op het moederbord van stroom voorziet. Vervang deze en controleer de werking van de computer.

Computer herstart tijdens het draaien

Een veel voorkomende reden voor reboots, naast een defecte voeding, is oververhitting van componenten. Controleer de temperatuur van de processor, noord- en zuidbruggen, videokaart met behulp van speciale programma's (AIDA, EVEREST) of voelbaar, onmiddellijk na het afsluiten. Koppel de computer los van het netwerk, verwijder het zijpaneel van de systeemeenheid en blaas goed uit het stof met een stofzuiger.

Het thermische vet op het koellichaam van de processor is mogelijk uitgedroogd. Als je zeker bent van je capaciteiten, verwijder dan het koellichaam, reinig de onderkant van het koellichaam en het oppervlak van de processorchip van de oude pasta met alcohol. Breng vervolgens een zeer kleine hoeveelheid (letterlijk van een luciferkop) verse koelpasta aan op de gereinigde radiator en verdeel dit grondig over het oppervlak met een egale laag. Zorg er bij het installeren van de radiator voor dat deze waterpas is, zonder vervormingen, anders kan de processor defect raken door ongelijkmatige oververhitting. Als je twijfelt of je alles goed doet, kun je beter contact opnemen met de serviceafdeling.

Opnieuw opstarten kan worden veroorzaakt door software of onjuist geïnstalleerde stuurprogramma's. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteer de optie "Eigenschappen", ga naar het tabblad "Geavanceerd" en klik op "Opties" in het gedeelte "Opstarten en herstellen". Schakel in het gedeelte Systeemfout het selectievakje naast Automatisch opnieuw opstarten uit. Nu, wanneer zich een kritieke situatie voordoet, start de computer niet opnieuw op, maar gaat hij naar het blauwe scherm van de dood met een foutmelding. Op de ondersteuningssite van Microsoft kunt u de reden voor de foutcode vinden aan de hand van de foutcode.

Aanbevolen: