Hoe Een Proces Te Ontladen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Proces Te Ontladen
Hoe Een Proces Te Ontladen

Video: Hoe Een Proces Te Ontladen

Video: Hoe Een Proces Te Ontladen
Video: CNC Automation Talk S1E7 - Kan een industriële robot een ei beladen en ontladen? 2024, Mei
Anonim

De taak van het lossen van een proces in het Microsoft Windows-besturingssysteem behoort tot standaardprocedures en kan zowel worden opgelost met behulp van de grafische interface als via de opdrachtinterpreter.

Hoe een proces te ontladen
Hoe een proces te ontladen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Taakbalk" om de bewerking uit te voeren om het geselecteerde proces uit het computergeheugen te verwijderen.

Stap 2

Roep het contextmenu van de gewenste applicatie op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het commando "Close" of "Exit".

Stap 3

Roep het contextmenu van het "Taakbalk"-element op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Taakbeheer starten". Een alternatieve manier om de tool te starten, is door tegelijkertijd op de functietoetsen Ctrl + Shift + Esc te drukken.

Stap 4

Ga naar het tabblad Processen van het dialoogvenster van de verzender dat wordt geopend en definieer het proces dat moet worden verwijderd in de lijst.

Stap 5

Roep het contextmenu van het geselecteerde proces op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer de opdracht "Proces beëindigen".

Stap 6

Keer terug naar het hoofdmenu Start als het niet mogelijk is om het geselecteerde proces te ontladen of start het hulpprogramma Taakbeheer en ga naar Uitvoeren om een alternatieve ontlaadprocedure uit te voeren.

Stap 7

Voer de waarde cmd in het veld "Openen" in en bevestig de uitvoering van de opdracht voor het starten van het hulpprogramma "Opdrachtregel" door op de knop OK te klikken.

Stap 8

Voer de waarde in stationsnaam: / takenlijst /? om alle actieve processen op de geselecteerde schijf te bepalen en de PID van het vereiste proces te vinden en de uitvoering van de opdracht te bevestigen door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 9

Identificeer het proces dat moet worden verwijderd in de lijst en noteer de PID.

Stap 10

Voer taskkill / F / IM process_name in het tekstvak van de Windows-commandointerpreter in om het geselecteerde proces te verwijderen, of gebruik de syntaxis taskkill / PID process_identifier.

Stap 11

Bevestig de uitvoering van het ontlaadcommando door op de Enter-functietoets te drukken en bekijk de mogelijke opties voor het taskill-commando:

- / S - voor gebruik op afstand;

- / U - bij het uitvoeren van de opdracht met een ander account;

- / FI - als het nodig is om alle processen met de geselecteerde naam te verwijderen;

- T - als het nodig is om alle subprocessen te ontladen;

- F - bij het met geweld verwijderen van een proces.

Aanbevolen: