Hoe Een Proces Te Starten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Proces Te Starten?
Hoe Een Proces Te Starten?

Video: Hoe Een Proces Te Starten?

Video: Hoe Een Proces Te Starten?
Video: Voorspelling Nederlandse huizenmarkt | Wat doet de Nederlandse huizenmarkt de komende 10 jaar? 😱😱 2024, Mei
Anonim

De menuopdracht Taak uitvoeren is misschien het weinige dat overblijft in moderne versies van Windows uit de tijd van de eerste besturingssystemen, toen je handmatig processen en alle uitvoerbare bestanden moest starten. Maar zelfs vandaag de dag kan deze praktische kans op het meest onverwachte moment nodig zijn.

Hoe een proces te starten?
Hoe een proces te starten?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een proces te starten, is door de opdracht Uitvoeren te gebruiken in het menu Start. Traditioneel bevindt deze opdracht zich in het hoofdmenu van Windows XP. In Windows Vista speelt de zoekbalk van het hoofdmenu een vergelijkbare rol. Om een proces te starten dat ze gebruikt, voert u ofwel de naam van het proces en de opstartparameters in, of typt u de locatie en naam van het uitvoerbare bestand. Druk vervolgens op Enter op uw toetsenbord.

Stap 2

Het is echter niet altijd mogelijk om het proces op deze manier te starten. Veelvoorkomende virussen blokkeren bijvoorbeeld de toegang tot het menu Start. U kunt het proces dus niet starten via de opdracht Uitvoeren. Start in dit geval Taakbeheer. Om dit te doen, drukt u tegelijkertijd op de toetsencombinatie Ctrl-Alt-Del. Afhankelijk van de versie van Windows die op uw computer is geïnstalleerd, ziet u meteen het venster Taakbeheer of wordt u naar een menu geleid van waaruit u de Manager kunt starten door de juiste opdracht te selecteren.

Stap 3

Om het proces te starten met Taakbeheer, gaat u naar het menu "Bestand". Selecteer "Nieuwe taak (Uitvoeren)" en voer in het venster dat verschijnt, dat op afstand lijkt op een opdrachtregel, de locatie in en start de parameters van het gewenste proces of programma. U kunt ook de knop Bladeren gebruiken door handmatig een locatie en programma te selecteren. Klik OK.

Stap 4

U ziet het lopende programma of proces in de lijst met applicaties op het tabblad Applicaties en op het tabblad Processen. Als u de uitvoering van het programma moet beëindigen en het proces moet verwijderen, selecteert u ze in de algemene lijst en klikt u op de overeenkomstige knoppen op de Taakbeheer-tabbladen.

Aanbevolen: