Maprechten Wijzigen

Inhoudsopgave:

Maprechten Wijzigen
Maprechten Wijzigen

Video: Maprechten Wijzigen

Video: Maprechten Wijzigen
Video: SharePoint - Documentenbibliotheek machtigingen wijzigen 2024, Mei
Anonim

We hebben het over Windows-besturingssystemen, zoals tegenwoordig de meest voorkomende onder gebruikers. Degenen die in de Linux-omgeving werken, hebben voor het grootste deel geen uitleg nodig, en Macintosh-gebruikers kennen deze problemen over het algemeen niet. U wilt dus een map openen, maar deze opent niet, staat niet toe dat er een bestand naar wordt geschreven of kan niet worden verwijderd en geeft tegelijkertijd een bericht weer - "geen toegang".

Maprechten wijzigen
Maprechten wijzigen

instructies:

Stap 1

Controleer het toegangsniveau van uw gebruiker, wie u op deze computer wordt geacht te zijn - gebruiker of beheerder. Het hangt ervan af welke mogelijkheden je hebt. Om uw toegang te controleren, klikt u op Start - Configuratiescherm - Gebruikersaccounts. Dit is als uw systeem Windows 7 is. Als u de vorige, maar populaire versie van Windows XP gebruikt, klikt u op Start - Instellingen - Configuratiescherm - Gebruikersaccounts (Accountbeheer). U ziet de gebruikersnaam of meerdere van dergelijke namen. Zoek de jouwe, bijvoorbeeld je account "Andrey", en in het controlepaneel zie je dat onder de naam "Beheerder" staat. Dit betekent dat u ruime rechten heeft om uw computer te besturen. Als de handtekening zegt dat u "Gebruiker" of "Gast" bent, zijn uw opties zeer beperkt.

Stap 2

Nadat u heeft ontdekt dat u beheerdersrechten heeft, kunt u doorgaan met het belangrijkste: de toegangsrechten tot mappen wijzigen. Klik in Windows 7 met de rechtermuisknop op het mappictogram en selecteer Eigenschappen. Klik vervolgens op het tabblad "Beveiliging" om het te openen. Degenen met Windows XP zullen wat meer moeite hebben. Open Deze computer, klik op de knop Extra boven in het venster en selecteer vervolgens het tabblad Weergave. Zoek in een vrij lange lijst met instellingen de regel "Eenvoudig delen van bestanden gebruiken" en schakel het selectievakje uit. Bevestig uw beslissing door op "OK" te klikken. Herhaal vervolgens dezelfde stappen als beschreven aan het begin van deze stap voor Windows 7.

Stap 3

U bevindt zich op het tabblad "Beveiliging". In de bovenste helft van het venster staat een lijst met gebruikers die op een of andere manier toegang hebben tot deze map. Om toegangsrechten te wijzigen, selecteert u de gebruikerscategorie met de muisaanwijzer (meestal zijn dit: geverifieerd, systeem, beheerders, gebruikers). Klik vervolgens op de knop Wijzigen in het midden van het venster als u Windows 7 gebruikt. Een venster met de titel "Machtigingen voor Groep% Mapnaam%" wordt geopend. Bezitters van Windows XP hoeven niet eens op iets te drukken, ga direct naar het volgende item.

Stap 4

Selecteer bovenaan een gebruikersgroep en vink de vakjes aan voor de gewenste toegangsrechten tot de mappen: lezen, schrijven, verwijderen, inhoud bekijken en meer. Houd er rekening mee dat er twee kolommen zijn, "Toestaan" en "Weigeren", tegenover elk van de rechten. Wees voorzichtig in uw keuze, als u het wilt toestaan, plaats dan een vinkje in de corresponderende kolom en verwijder het vinkje uit het vakje dat niet past bij de betekenis van de kolom. Sluit het venster door op "OK" te klikken. Klaar, je hebt de rechten gewijzigd.

Aanbevolen: