Hoe Kringen Onder De Ogen Te Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Kringen Onder De Ogen Te Verwijderen In Photoshop
Hoe Kringen Onder De Ogen Te Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Kringen Onder De Ogen Te Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Kringen Onder De Ogen Te Verwijderen In Photoshop
Video: Wallen onder ogen verwijderen (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Een van de taken waarmee u te maken krijgt bij het verwerken van foto's, is het verlichten van de donkere kringen onder de ogen. De tool Patch is geschikt voor het retoucheren van dit gebied, en aanvullende aanpassingen kunnen worden gemaakt door de overvloeimodus van de lagen te wijzigen.

Hoe kringen onder de ogen te verwijderen in Photoshop
Hoe kringen onder de ogen te verwijderen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de momentopname die u wilt bewerken in Photoshop. Als het gebied van de foto waarmee je gaat werken kleine defecten bevat, verwijder deze dan met de tool Healing Brush of Clone Stamp. Om geen wijzigingen aan te brengen in de originele foto, gebruikt u de toetsen Ctrl + Shift + N om er een nieuwe laag op te maken en, door het gewenste gereedschap te kiezen, de optie Alle lagen samplen in de instellingen ervan in te schakelen.

Stap 2

Druk op de Alt-toets en klik op een fragment van de afbeelding dat geschikt is voor het kopiëren van de pixels die het defect zullen bedekken. Nadat u de knop hebt losgelaten, schildert u over het gebied dat moet worden geretoucheerd. Als de kopieerbron qua kleur en helderheid afwijkt van het bewerkbare fragment, probeer dan het retoucheerpenseel toe te passen. Als dit verschil voor u afwezig of niet significant is, selecteert u Kloonstempel.

Stap 3

Nadat de correctie van kleine details is voltooid, maakt u de zichtbare lagen vlak met de toetsen Alt + Shift + Ctrl + E. De originele afbeelding en de geretoucheerde laag blijven in uw document. Als de afbeelding geen voorafgaande correctie nodig had, dupliceer deze dan met de toetsen Ctrl + J.

Stap 4

Schakel het gereedschap Lasso ("Lasso") in, specificeer in het veld Feather ("Feather") de hoeveelheid doezelenselectie. Omcirkel het donkere gebied onder één oog volledig met het aangepaste gereedschap.

Stap 5

Activeer de Patch Tool en schakel de optie Bron in de instellingen in. Verplaats de selectie naar een gebied van de afbeelding dat geschikt is als patch. Tijdens het verplaatsen van een fragment kunt u zien hoe het bewerkte deel van de afbeelding verandert, afhankelijk van waar de selectie zich bevindt.

Stap 6

Wanneer u een acceptabel resultaat krijgt, deselecteert u het met de Ctrl + D-toetsen en verwerkt u het tweede oog op dezelfde manier.

Stap 7

Misschien hebben de bewerkte delen van de afbeelding een lichte verlichting nodig. Om dit te doen, dupliceert u de bovenste laag en legt u deze over alle andere delen van het document in de schermmodus ("Lightening"). Focus op de helderheid van de huid onder de ogen en pas de dekking van deze laag aan. Om het oplichtingseffect te verminderen, maakt u de bovenste afbeelding transparanter door de parameter Dekking in te stellen op minder dan honderd procent.

Stap 8

Gebruik de optie Alles verbergen in de groep Laagmasker van het menu Laag om de laag onder het masker te verbergen. Om de lichtheid in de gewenste gebieden van de afbeelding te behouden, schildert u een zwart laagmasker in deze gebieden met wit met behulp van het penseel ("Penseel").

Stap 9

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om een bewerkte kopie van de originele momentopname op te slaan.

Aanbevolen: