Hoe Het Effect Van "rode Ogen" Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Effect Van "rode Ogen" Te Verwijderen
Hoe Het Effect Van "rode Ogen" Te Verwijderen

Video: Hoe Het Effect Van "rode Ogen" Te Verwijderen

Video: Hoe Het Effect Van
Video: 07 Adobe Lightroom Classic CC 2018 Rode ogen verwijderen en Gegradueerfilter 2024, Mei
Anonim

Als de foto met de flitser op een donkere plaats is genomen, kunnen er rode ogen op de foto verschijnen - de pupillen gloeien een angstaanjagend rood licht op. Dit probleem komt vooral voor bij eigenaren van blauwe en groene ogen. Met behulp van Photoshop kun je dit nadeel van fotografie wegwerken.

Hoe het effect te verwijderen?
Hoe het effect te verwijderen?

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-fotografie

instructies:

Stap 1

Open de foto met Photoshop. Gebruik het gereedschap Rechthoekig selectiekader om het gebied rond de ogen te markeren en kopieer het naar een nieuwe laag met de combinatie Ctrl + J.

Stap 2

In de versie van Photoshop, te beginnen met SC3, is een speciale functie voor het verwijderen van rode-ogen-effecten, de Red Eye Tool, verschenen. Druk op de J-toets in het actieve venster op de werkbalk, vouw de lijst uit door er met de rechtermuisknop op te klikken en selecteer het gewenste gereedschap.

Stap 3

Selecteer op de eigenschappenbalk de gewenste parameters Pupilgrootte en Hoeveelheid donkerder met behulp van de selectiemethode. Beweeg over de rode pupillen en klik. Als u niet tevreden bent met het resultaat, drukt u op Alt + Ctrl + Z en wijzigt u de parameterwaarden voor deze tool.

Stap 4

Voor eigenaren van een oudere versie van deze grafische editor is er een complexere methode. Selecteer de leerlingen met behulp van de methode die u wilt, bijvoorbeeld de Elliptical Marquee Tool. Om twee leerlingen tegelijk te markeren, klikt u in het eigenschappenvenster op het tweede van links Toevoegen aan selectie-pictogram. Om de selectie aan te passen aan de grootte van de pupil, selecteert u in het hoofdmenu het item Selectie en vervolgens Selectie transformeren. Er verschijnt een transformatiekader rond de selectie.

Stap 5

Kopieer de selectie naar een nieuwe laag met de combinatie Ctrl + J. Ga in het hoofdmenu naar Afbeelding, vervolgens Aanpassingen en selecteer de optie Zwart-wit. Ga daarna met de toetsen Ctrl + L naar het venster "Niveaus" en verander de pupilkleur door de grijze schuifregelaar naar rechts te verplaatsen.

Stap 6

Kopieer de aangepaste laag. Kies op de werkbalk wit als voorgrondkleur. Neem een harde borstel met een diameter van 6 pixels en zet witte stippen in de pupillen als deze tijdens het retoucheren vervaagd en verdonkerd worden.

Voeg de lagen samen met de combinatie Shift + Ctrl + E, of ga naar het item Layer in het hoofdmenu en selecteer de optie MergeVisible.

Aanbevolen: