Hoe De Cache In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Cache In Te Voeren
Hoe De Cache In Te Voeren

Video: Hoe De Cache In Te Voeren

Video: Hoe De Cache In Te Voeren
Video: How to Clear Windows 10 Cache to Improve Performance! 2024, Mei
Anonim

De browser schrijft de bestanden van de bekeken pagina's naar het cachegeheugen en slaat ze daar voor een bepaalde tijd op, zodat u later, wanneer u terugkeert naar deze pagina, geen tijd en middelen verspilt aan een nieuwe download. Als u de inhoud van de cache wilt bekijken, kan dit op twee manieren worden gedaan: zoek direct de map met bestanden op de computer (in de map Documenten en instellingen) of voer een aantal eenvoudige handelingen uit in een draaiende browser.

Hoe de cache in te voeren
Hoe de cache in te voeren

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Schakel de weergave van verborgen mappen en bestanden op uw computer in. Open hiervoor een willekeurige Windows-map en selecteer Mapopties in het menu Extra. Selecteer in het geopende venster het tabblad "Weergave", plaats in de lijst die verschijnt een markering in de regel "Verborgen bestanden en mappen weergeven" en klik op de knop "Toepassen op alle mappen".

Stap 2

Zoek de map waar uw browser cachegegevens opslaat:

• Internet Explorer C: / Documenten en instellingen / uw gebruikersnaam / Lokale instellingen / Tijdelijke internetbestanden

• Google Chrome C: / Documents and Settings / uw gebruikersnaam / Local Settings / Application Data / Google / Chrome / User Data / Default / Cache

• Mozilla Firefox C: / Documents and Settings / uw gebruikersnaam / Local Settings / Application Data / Mozilla / Firefox / Profiles / kbthds8h.default / Cache

• Opera C: / Documents and Settings / uw gebruikersnaam / Local Settings / Application Data / Opera / Opera / cache

De bestanden die in de cache zijn opgeslagen, staan tot uw beschikking.

Stap 3

Start de Mozilla Firefox-browser. Om de inhoud van het cachegeheugen te bekijken, typt u de opdracht "about: cache" in de adresbalk van de browser, op de pagina die wordt geopend, klikt u op de link Cache-items weergeven.

Als u de cache wilt wissen, selecteert u het item "Opties" in het menu "Extra" en daarin - het tabblad "Privacy". Klik op "Recente geschiedenis wissen". U kunt de instellingen voor het opslaan van de cache op dezelfde plaats configureren, op het tabblad "Extra" in het menu "Netwerk".

Stap 4

Start Opera-browser. Om de cache te bekijken, typt u "opera: cache" in de browseropdrachtregel. Het is mogelijk om de volledige inhoud van het geheugen als geheel te bekijken, of om bestanden te selecteren op aparte categorieën.

Om instellingen te configureren en de cache te wissen, selecteert u het item Algemene instellingen in het menu Instellingen of drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + F12. Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Geavanceerd" en daarin het item "Geschiedenis".

Stap 5

Start de Internet Explorer-browser. Selecteer "Internetopties" in het menu "Extra". In het geopende venster kunt u de instellingen configureren voor het opslaan van de bekeken pagina's en de inhoud van de reeds opgeslagen pagina's bekijken door op de knop "Bestanden weergeven" te klikken.

Stap 6

Start de Google Chrome-browser. Om de inhoud van de cache te bekijken, typt u het commando "about: cache" in de adresbalk van de browser. Om het geheugen te wissen, klikt u op de instellingenknop in de rechterbovenhoek van het browservenster (er is een sleutel op getekend) en selecteert u het item "Opties" en daarin het menu "Geavanceerd". Klik in het item "Persoonlijke gegevens" op de knop "Gegevens op bekeken pagina's verwijderen".

Aanbevolen: