Hoe Het BIOS Op Een Laptop In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Op Een Laptop In Te Voeren
Hoe Het BIOS Op Een Laptop In Te Voeren

Video: Hoe Het BIOS Op Een Laptop In Te Voeren

Video: Hoe Het BIOS Op Een Laptop In Te Voeren
Video: How ! ASUS Laptop BOOT Menu Bios Settings ! Secure BOOT ! Boot from USB ! DVD Room , 2024, Mei
Anonim

Vroeger werd het invoeren van BIOS vanaf bijna elke computer gedaan door tijdens het opstarten op de Delete-toets te drukken. Tegenwoordig is de taak ingewikkelder geworden: fabrikanten specificeren de noodzaak om volledig verschillende toetsen in te drukken om het BIOS te openen. Dell is zo'n fabrikant.

BIOS openen op een Dell laptop
BIOS openen op een Dell laptop

instructies:

Stap 1

BIOS (Basic Input-Output System) is een klein programma dat in het moederbord is ingebouwd en dat in wezen een intermediair is tussen de computerhardware en het besturingssysteem.

Om de BIOS-instellingen (BIOS Setup Utility) in te voeren, moet u tijdens een van de korte fasen van het opstarten van de computer op een bepaalde toets op het toetsenbord drukken. In de meeste gevallen (maar helaas niet in alle absolute gevallen) wordt de naam van deze toets aangegeven op het beeldscherm op het moment dat de BIOS-instellingen beschikbaar zijn. In de regel verschijnt een overeenkomstige inscriptie helemaal onderaan het scherm, bijvoorbeeld: "Druk op DEL om setup te openen", ": BIOS Setup".

Stap 2

De standaardtoetsen die moeten worden ingedrukt om het BIOS te openen terwijl de computer opstart, zijn de toetsen Delete (Del), Escape (Esc), Insert (Ins) en F1. Minder vaak voorkomende, maar ook vrij veel voorkomende varianten van de F2- en F10-toetsen. Op dit moment putten de vermelde standaardtoetsen voor het invoeren van BIOS-instellingen echter niet alle mogelijke opties uit.

Stap 3

Voor verschillende modellen Dell computers en laptops moeten verschillende toetsen worden ingedrukt om het BIOS te openen. Laten we eens kijken hoe u de BIOS-instellingen voor verschillende Dell-laptopmodellen kunt invoeren:

- om het BIOS Setup-hulpprogramma voor Dell 400-modellen te openen, drukt u op F1 of F3;

- Dell Dimension- en Dell Optiplex-modellen - F2- of Del-toets;

- Dell Inspiron- en Dell Precision-modellen - de F2-toets;

- Dell Latitude-modellen - F2-toets of zowel Fn- als F1-toetsen tegelijk.

Als het indrukken van de vermelde toetsen niet tot het gewenste resultaat heeft geleid, kunt u ook de volgende opties proberen:

- druk tegelijkertijd op de toetsen alt="Image" en Enter;

- druk tegelijkertijd op de toetsen alt="Image" en Ctrl;

- druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en Esc;

- druk tweemaal op de herstartknop van de computer (Reset).

Stap 4

Houd er rekening mee dat de mogelijkheid om BIOS-instellingen in te voeren slechts enkele seconden bestaat tijdens het opstarten van de computer. Als de opgegeven toets iets eerder of iets later door de gebruiker wordt ingedrukt dan nodig is, wordt de BIOS Setup Utility niet geopend.

Aanbevolen: