Hoe Bios Compaq In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Bios Compaq In Te Voeren
Hoe Bios Compaq In Te Voeren

Video: Hoe Bios Compaq In Te Voeren

Video: How to Boot in Compaq Presario CQ40 | How to Boot in boot menu and bios in compaq cq40 | English 2022, December
Anonim

Inloggen op BIOS op verschillende laptops gebeurt op verschillende manieren. Als op computers de lancering van dit programma voor het grootste deel wordt uitgevoerd door een enkel script, is alles hier veel eenvoudiger.

Hoe bios compaq in te voeren
Hoe bios compaq in te voeren

instructies:

Stap 1

Start het besturingssysteem opnieuw op dat op uw laptop is geïnstalleerd. Let bij het inschakelen op de inscriptie op het eerste scherm. Als de functie door uw moederbord wordt ondersteund, drukt u op Pauze en leest u aandachtig de tekst van het gestopte laadscherm.

Stap 2

Zoek de zin Druk op F10 om de instellingen te openen. Elke andere toets of zelfs een combinatie kan worden vervangen door F10. Het is echter voor de meeste compaq moederborden dat de F10-opdracht wordt gebruikt.

Stap 3

Als u de inscriptie op het scherm niet kunt lezen, gebruikt u de meest voorkomende opdrachten om het BIOS te openen. Dit zijn F1, F2, F8, Esc, Del, F11, F10. U kunt ook de instructies voor uw specifieke laptopmodel op internet bekijken, hiervoor hoeft u alleen maar naar de markeringen op de verpakking of op de achteromslag te kijken.

Stap 4

Zoek ook naar uw moederbordmodel door naar de naam te kijken in Apparaatbeheer. Het kan worden geopend in Systeemeigenschappen door met de rechtermuisknop op Deze computer te klikken en Eigenschappen te kiezen. Op het hardware-tabblad vindt u de startknop voor het menu dat u nodig hebt. Herschrijf vervolgens de naam van het moederbord en voer de bijbehorende zoekopdracht uit in de zoekmachine van de opdracht om het BIOS te openen.

Stap 5

Als u wijzigingen aanbrengt in het BIOS, zoek dan precies uit wat het doel van deze of gene functie is en welke resultaten de waarde ervan zullen veranderen, aangezien dit programma verantwoordelijk is voor de werking van de inhoud van de hele computer. Gebruik de pijltoetsen om door het menu te navigeren, plus- en mintoetsen om de waarde te wijzigen. In principe wordt het BIOS gebruikt om de instellingen van de initiële opstartapparaten te wijzigen om het besturingssysteem vanaf de schijf te installeren - plaats hiervoor uw diskettestation in de positie Eerste opstartapparaat en sla de wijzigingen op. Zet na de installatie de oorspronkelijke BIOS-instelling terug.

Populair per onderwerp