Hoe Het BIOS Op Een Acer-laptop In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Op Een Acer-laptop In Te Voeren
Hoe Het BIOS Op Een Acer-laptop In Te Voeren

Video: Hoe Het BIOS Op Een Acer-laptop In Te Voeren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to access bios on Acer laptop 2023, Februari
Anonim

Zoals u weet, verschillen laptops van desktop-pc's, niet alleen in uiterlijk en opstelling van interne apparaten. Voor laptops worden in de regel speciale "mobiele" oplossingen met een lager stroomverbruik en kleinere afmetingen ontwikkeld. De wijzigingen hebben ook invloed op het BIOS. Hier zijn echter niet veel verschillen.

Hoe het BIOS op een Acer-laptop in te voeren
Hoe het BIOS op een Acer-laptop in te voeren

instructies:

Stap 1

Iedereen die het BIOS-configuratiescherm op een desktop-pc heeft uitgevoerd, is eraan gewend om regelmatig op de Del-knop te drukken om het BIOS te starten. Dit komt door het feit dat de overgrote meerderheid van de moederborden dezelfde leverancier van chips heeft voor het basis input-output systeem (“Basic Input-Output System” - BIOS). Bij laptops is de situatie enigszins anders - de BIOS-startsleutel kan van fabrikant tot fabrikant verschillen.

Stap 2

Kijk goed naar de onderkant van het scherm terwijl je je laptop aanzet. Een bericht als "Druk op F2 om naar de setup te gaan" verschijnt korte tijd links of rechtsonder in het scherm. Misschien is de inscriptie op uw laptop iets anders, maar het belangrijkste is om de sleutel te onthouden die in deze regel wordt aangegeven. Het is deze sleutel die de rol speelt van de knop "Verwijderen" bij het opstarten van een normale computer.

Stap 3

Start de laptop opnieuw op als u geen tijd had om op tijd op de toets te drukken en onmiddellijk na het starten van het opstarten drukt u meerdere keren op de eerder aangegeven toets (veel, om u niet te vergissen, gebruik de techniek van herhaaldelijk indrukken tot het BIOS-scherm verschijnt).

Stap 4

De benodigde knop vindt u ook in de handleiding voor het gebruik van het op uw laptop geïnstalleerde moederbord. Zoek in de handleiding (vaak "handleidingen" genoemd) naar het gedeelte "Bios-functies". Het beschrijft niet alleen stap voor stap het proces van het oproepen van het BIOS-scherm, maar ook aanbevelingen voor het instellen van uw laptop, evenals een beschrijving van alle items die zich daar bevinden.

Stap 5

Download de moederbordhandleiding van de officiële website van uw laptopfabrikant voor het geval de papieren versie van de handleiding om de een of andere reden verloren is gegaan.

Populair per onderwerp