Hoe Duitse Letters Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Duitse Letters Te Schrijven
Hoe Duitse Letters Te Schrijven

Video: Hoe Duitse Letters Te Schrijven

Video: Hoe Duitse Letters Te Schrijven
Video: Leer hoofdletters A-Z schrijven - Nederlands Alfabet (Dutch Alphabet) | Letter School 2024, Mei
Anonim

In het Duits zijn er speciale tekens die niet op het toetsenbord worden afgedrukt en niet standaard door het systeem worden gebruikt. Dit wordt vaak een obstakel voor leerlingen van de Duitse taal, maar de Duitse lay-out kan eenvoudig worden aangepast met behulp van het besturingssysteem of met behulp van een speciale set tekens van het Latijnse toetsenbord.

Hoe Duitse letters te schrijven
Hoe Duitse letters te schrijven

instructies:

Stap 1

Als u geen instellingen in het systeem zelf wilt maken, kunt u de juiste tekensets gebruiken. Schakel hiervoor over naar de Engelse toetsenbordindeling en houd de knop "ALT" ingedrukt. Terwijl u deze vasthoudt, voert u de bijbehorende cijfers in. Om het symbool "ß" te krijgen, drukt u achtereenvolgens de cijfers 0, 2, 2, 3 in. Om een grote "Ä" te krijgen, kiest u 0, 1, 9, 6 en voert u voor "ä" 0, 2, 2, 8 in U met een umlaut wordt ingevoerd met de combinatie 0, 2, 2, 0 (respectievelijk kleine letter 0, 2, 5, 2). Ö is 0214 en ö is 0, 2, 4, 6.

Stap 2

Om deze sneltoetsen niet te onthouden, kunt u de Duitse toetsenbordindeling aanpassen. Ga naar "Start" - "Configuratiescherm". Selecteer "Toetsenbord".

Stap 3

Selecteer het tabblad "Invoertaal". Klik op de knop "Toevoegen" en selecteer "Duitse lay-out" in het menu.

Stap 4

Klik op het pictogram met de naam van de taal (in het Windows-paneel) en selecteer "DE". Het Duitse toetsenbord verschilt enigszins van het Engelse, dus u moet de juiste tekenset leren. De letter "ü" is in plaats van de Russische "x". Het symbool "ö" op de letter "zh" en "ä" komt overeen met de Russische "e". De letter "Z" komt in plaats van de Latijnse "Y".

Stap 5

Om te zien hoe de letters zich op het toetsenbord bevinden, gaat u naar "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Extra's. functies "-" Schermtoetsenbord ".

Stap 6

Ook kunt u gebruik maken van diverse online diensten van het "on-screen keyboard", waarmee u bepaalde tekst kunt typen, selecteren en plakken waar u maar wilt. Om een teken te typen, klikt u gewoon op de gewenste knop van het gepresenteerde toetsenbord.

Aanbevolen: