Hoe Te Schrijven In Gekleurde Letters

Inhoudsopgave:

Hoe Te Schrijven In Gekleurde Letters
Hoe Te Schrijven In Gekleurde Letters

Video: Hoe Te Schrijven In Gekleurde Letters

Video: Hoe Te Schrijven In Gekleurde Letters
Video: Leer de cijfers 1 tot 10 in het Nederlands schrijven (Dutch numbers 1-10) | Letter School 2024, April
Anonim

Bij het opstellen van documenten is het vaak nodig om een deel van de tekst te markeren om er speciale aandacht op te vestigen. Dit kan worden gedaan door de lettergrootte, kleur of stijl te wijzigen. Wanneer u de letterkleur wijzigt, valt de selectie vooral op. Hoe schrijf je in gekleurde letters?

Hoe te schrijven in gekleurde letters
Hoe te schrijven in gekleurde letters

instructies:

Stap 1

In documenten die zijn gemaakt met programma's uit het Microsoft Office-pakket, selecteert u in het hoofdmenu het item "Formaat" en vervolgens "Lettertype". Vouw de lijst Kleur uit door op de neerwaartse driehoek aan de rechterkant van het venster te klikken. Kies een tint die geschikt is voor uw doeleinden en bevestig uw keuze door op OK te klikken.

Stap 2

U kunt ook de letterkleur kiezen in het documenteigenschappenpaneel. Klik in de groep Lettertype-eigenschappen op het driehoekje naar beneden naast de onderstreepte A om de lijst met mogelijke kleuren uit te vouwen. Als u geen geschikte tint hebt gevonden, klikt u op de knop "Meer kleuren" en kiest u daar.

Stap 3

Om een letterkleur te selecteren in de grafische editor Adobe Photoshop, klikt u op de werkbalk op de afbeelding van de letter T, waarna het gereedschap Lettertype actief wordt. U kunt de letterkleur op twee manieren instellen: door de voorgrondkleur op de werkbalk te selecteren of de kleur van de rechthoek op de eigenschappenbalk te wijzigen door erop te klikken om het kleurenpalet te openen.

Stap 4

Gebruik de font-tag met het kleurargument om de letterkleur in HTML-documenten te wijzigen.

Het is erg belangrijk dat het lettertype en de achtergrondkleur correct worden weergegeven op alle monitoren en door alle browsers worden ondersteund. Er is een tabel met standaardkleuren voor schermontwerpen. Elke kleur heeft zijn eigen numerieke aanduiding, die wordt begrepen door de grafische adapter van de computer. Als u deze tabel niet bij de hand heeft, kunt u de waarde van het argument uit het Photoshop-kleurenpalet nemen. Selecteer in het hoofdmenu het item Afbeelding en vervolgens Mode en plaats een vinkje voor het item RGB-kleur. Dubbelklik op de werkbalk op de rechthoek met de voorgrondkleur, waarna het kleurenpalet wordt geopend. Zoek een geschikte kleurtint en markeer deze met de cursor. De numerieke aanduiding van deze kleur voor RGB-modus verschijnt in het vak gemarkeerd met een #-teken.

Aanbevolen: