Hoe Verander Je Kleine Letters In Grote Letters

Inhoudsopgave:

Hoe Verander Je Kleine Letters In Grote Letters
Hoe Verander Je Kleine Letters In Grote Letters

Video: Hoe Verander Je Kleine Letters In Grote Letters

Video: Hoe Verander Je Kleine Letters In Grote Letters
Video: Hoofdletters en Kleine Letters Aanpassen met Text-Transform in CSS [Tutorial] 2024, April
Anonim

Als de tekst op het scherm moeilijk te lezen is, wordt het werken op de computer een marteling. De ontwikkelaars van het Windows-besturingssysteem hebben geprobeerd rekening te houden met het maximale aantal behoeften van hun gebruikers. Ze hebben onder andere gezorgd voor de mogelijkheid om kleine letters in grote letters te veranderen voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen.

Hoe verander je kleine letters in grote letters
Hoe verander je kleine letters in grote letters

instructies:

Stap 1

Om de grootte van tekst en objecten op het scherm te vergroten, gaat u naar het "Configuratiescherm" in het menu "Start" en selecteert u het onderdeel "Weergave" in de categorie "Vormgeving en thema's" door met de linkermuisknop op het pictogram te klikken. Het dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend. Ga naar het tabblad "Opties" en klik op de knop "Geavanceerd" - hierdoor verschijnt een nieuw venster "Eigenschappen: Monitorconnector en [naam van uw videokaart]". Selecteer op het tabblad "Algemeen" het gedeelte "Weergave" en gebruik de vervolgkeuzelijst om de dpi-waarde (dots per inch - het aantal dots per inch) in te stellen om de monitorresolutie te verlagen. Alle elementen van de "Desktop" worden vergroot.

Stap 2

Als het vervolgkeuzemenu niet de waarde bevat die u nodig hebt, selecteert u het item "Aangepaste opties" - een derde dialoogvenster "Schaalselectie" wordt geopend. Stel de schaal van het lettertype en de objecten op het scherm in als een percentage van de vervolgkeuzelijst of gebruik de muis om langs de "liniaal" te bewegen totdat u de beste optie voor uzelf vindt. Klik op OK om de nieuwe waarde te accepteren. Start uw computer indien nodig opnieuw op.

Stap 3

Als de methode beschreven in de eerste stappen te ingewikkeld voor je is, gebruik dan de eenvoudigere optie om het lettertype te vergroten. Roep het venster "Eigenschappen" op de hierboven beschreven manier op, of klik met de rechtermuisknop in een vrije ruimte op het bureaublad. Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga naar het tabblad "Uiterlijk". Gebruik in het gedeelte "Lettergrootte" de vervolgkeuzelijst om een waarde te selecteren die de tekst gemakkelijker leesbaar maakt (grote lettertypen en extra grote lettertypen). Klik op de knop Toepassen.

Stap 4

Als u niet tevreden bent met de opties die worden aangeboden in het gedeelte "Lettergrootte", klikt u op de knop "Geavanceerd" - een nieuw dialoogvenster "Aanvullend ontwerp" wordt geopend. Gebruik de vervolgkeuzelijst in de sectie "Element", selecteer de elementen één voor één en stel de lettergrootte in die u voor elk nodig hebt door deze in te voeren met het toetsenbord in de sectie "Lettertype" - "Grootte", of gebruik de drop- lijst met de voorgeschreven waarden. Klik op OK om de nieuwe waarde te accepteren. Klik in het venster met weergave-eigenschappen op de knop Toepassen en sluit het venster.

Aanbevolen: