Kleine Letters Vervangen Door Grote Letters In Word

Inhoudsopgave:

Kleine Letters Vervangen Door Grote Letters In Word
Kleine Letters Vervangen Door Grote Letters In Word

Video: Kleine Letters Vervangen Door Grote Letters In Word

Video: Kleine Letters Vervangen Door Grote Letters In Word
Video: How to change UPPER CASE | Capital Letters, LOWER CASE | Small Letters, TITLE CASE in MS Word 2024, April
Anonim

Wanneer u in Word typt, moet u mogelijk de kleine letters in hoofdletters veranderen. Voor sommige gebruikers is het vervangen van letters geen probleem, maar voor anderen veroorzaakt dit probleem paniek. Wanhoop echter niet en pak meteen je hoofd: letters wijzigen in Word is vrij eenvoudig.

Kleine letters vervangen door grote letters in Word
Kleine letters vervangen door grote letters in Word

Noodzakelijk

  • - de te bewerken tekst;
  • - computer;
  • - toetsenbord.

instructies:

Stap 1

In de meeste gevallen wordt Word van de fabrikant Microsoft Office geïnstalleerd met voorgeconfigureerde instellingen. In het bijzonder wordt de tekst in dit programma in de regel standaard zo getypt. De zin, zoals het hoort volgens de regels van de Russische taal, begint met een hoofdletter, de tekst is in kleine letters geschreven. Zodra je een punt zet, wordt de nieuwe zin automatisch met een hoofdletter geschreven.

Stap 2

Maar soms is het in de tekst nodig om kleine letters te vervangen door grote. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Als u bijvoorbeeld een woord in grote letters moet schrijven terwijl u een tekstdocument typt, drukt u op de Shift-toets (er zijn er twee op het toetsenbord - links en rechts, gebruik een van beide) en houd deze ingedrukt terwijl u het woord of de afkorting schrijft.

Stap 3

U kunt een woord ook in hoofdletters schrijven met de Caps Lock-toetsenbordtoets. Druk eenmaal op deze knop en typ uw tekst. Telkens wanneer u de zaak moet wijzigen, drukt u opnieuw op de toets. Als u woorden typt met Caps Lock en meerdere letters in kleine letters wilt typen, houdt u Shift ingedrukt. Zodra u de nodige wijzigingen hebt aangebracht, laat u de toets los.

Stap 4

Als je al een woord in kleine letters hebt geschreven en je moet het vervangen door hoofdletters, gebruik dan de muis om het woord of deel van de tekst te selecteren dat moet worden bewerkt. Verplaats vervolgens de muiscursor naar de bovenste werkbalk en zoek het gedeelte "Formaat". Open het menu met één klik op de knop met het bijbehorende opschrift en selecteer de optie "Registreren". Klik op deze knop en selecteer in het geopende venster een van de voorgestelde tekstschrijfopties: zoals in zinnen, allemaal kleine letters, allemaal hoofdletters, begin met hoofdletters (in dit geval wordt elk woord met een hoofdletter geschreven), verander de geval. Nadat u de juiste manier hebt opgegeven om de letters te wijzigen, drukt u op de knop "OK" om de bewerking te bevestigen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Als u alleen de grootte van de letters in de tekst wilt wijzigen, selecteert u een woord of zin, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u "Lettertype" in het vervolgkeuzevenster. Selecteer in het nieuwe venster, de tabel "Grootte", de gewenste lettergrootte. Klik OK. In dezelfde tabel kunt u andere wijzigingen op de tekst toepassen: lettertype, stijl, tekstkleur, wijziging, onderstreping, evenals spatiëring en animatie.

Stap 6

Er is ook een eenvoudigere manier om de tekst in kleine letters te wijzigen. Om dit te doen, selecteert u het en drukt u tegelijkertijd op de toetsen Shift + F3. Als u er nogmaals op drukt, verandert de hoofdletter: van kleine letters naar hoofdletters, zoals in zinnen, elk woord met een hoofdletter, enz. In dit geval hoeft u slechts één van de opties te kiezen.

Aanbevolen: