Hoe Een Modem In Een Laptop In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Modem In Een Laptop In Te Stellen
Hoe Een Modem In Een Laptop In Te Stellen

Video: Hoe Een Modem In Een Laptop In Te Stellen

Video: Hoe Een Modem In Een Laptop In Te Stellen
Video: How to First Time Setup Wired Internet Connection in Laptop/PC (Easy) 2024, Mei
Anonim

Een modem is een apparaat waarmee u op uw laptop kunt internetten. Er zijn verschillende manieren om internet op een laptop aan te sluiten. U kunt aansluiten op de manier waarop vaste computers gewoonlijk worden aangesloten, namelijk een gewone modem en een netwerkkabel. U kunt een Wi-Fi-modem gebruiken, of u kunt een speciale draadloze modem aansluiten op uw laptop, die werkt met dezelfde technologie als een mobiele verbinding. In dit artikel wordt de laatste methode beschreven.

Hoe een modem in een laptop in te stellen
Hoe een modem in een laptop in te stellen

Het is nodig

Laptop, draadloos modem (MTS, Megafon, Beeline), modemstuurprogramma's, simkaart

instructies:

Stap 1

Eerst moet u stuurprogramma's voor de modem installeren. U kunt de modem niet in de laptop plaatsen voordat de stuurprogramma's ervoor, die bij de modem worden geleverd, zijn geïnstalleerd.

Stap 2

Plaats vervolgens een simkaart met GPRS-service in de modem. Het is beter om apart een simkaart aan te schaffen met een tarief dat geoptimaliseerd is voor het werken op internet. De simkaart moet een positief saldo hebben.

Stap 3

Wanneer het apparaat verbinding maakt met het GSM-netwerk, rijst de vraag, hoe de modem te configureren voor het vereiste netwerk? Om dit te doen, moet u het volgende doen: voor GPRS-netwerkinstellingen stuurt Megafon een leeg SMS-bericht naar het nummer 5049, dit gebeurt met behulp van de programma-interface die is ontworpen om de modem met internet te verbinden.

Stap 4

U kunt ook een standaard netwerkverbinding gebruiken. Dit gaat als volgt: vanuit het "Configuratiescherm" moet u "Netwerkverbindingen" openen en vervolgens een nieuwe verbinding maken. In de verbindingsinstellingen moet u de gewenste modem voor verbinding selecteren, daarna moet u de volgende verbindingsinstellingen invoeren: telefoon: * 99 *** 1 #; wachtwoord: gdata; inloggen: gdata; APN: internet.

Stap 5

Voor GPRS-instellingen van het MTS-netwerk moet u een leeg sms-bericht naar het nummer 1234 sturen. Dit gebeurt met behulp van de interface van het programma dat is ontworpen om de modem met internet te verbinden.

Stap 6

U kunt ook een standaard netwerkverbinding gebruiken. Dit gaat als volgt: vanuit het "Configuratiescherm" moet u "Netwerkverbindingen" openen en vervolgens een nieuwe verbinding maken. In de verbindingsinstellingen moet u de gewenste modem voor verbinding selecteren, daarna moet u de volgende verbindingsinstellingen invoeren: Telefoon: * 99 *** 1 #; wachtwoord: leeg veld; inloggen: leeg veld; APN: internet.mts.ru.

Stap 7

Voor GPRS-netwerkinstellingen Beeline moet u het volgende doen: gebruik een standaard netwerkverbinding. Dit gaat als volgt: vanuit het "Configuratiescherm" moet u "Netwerkverbindingen" openen en vervolgens een nieuwe verbinding maken. In de verbindingsinstellingen moet u de gewenste modem voor verbinding selecteren, daarna moet u de volgende verbindingsinstellingen invoeren: telefoon: * 99 *** 1 #; wachtwoord: leeg veld; inloggen: leeg veld; APN: internet.beeline.ru

Aanbevolen: