Hoe Een Computer - Computer - Netwerkverbinding In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer - Computer - Netwerkverbinding In Te Stellen
Hoe Een Computer - Computer - Netwerkverbinding In Te Stellen

Video: Hoe Een Computer - Computer - Netwerkverbinding In Te Stellen

Video: Hoe Een Computer - Computer - Netwerkverbinding In Te Stellen
Video: W10-0024 Netwerk opnieuw instellen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Er kunnen verschillende methoden worden gebruikt om meerdere computers met een lokaal netwerk en internet te verbinden. Als u geen netwerkhubs wilt gebruiken, configureert u de instellingen voor delen voor het gewenste netwerk.

Hoe een computer - computer - netwerkverbinding in te stellen
Hoe een computer - computer - netwerkverbinding in te stellen

Het is nodig

Netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Verbind beide computers met elkaar. Gebruik hiervoor een omgekeerd gekrompen netwerkkabel. Dit is het type patchkabel dat wordt aanbevolen om de geest van de pc te combineren.

Stap 2

Verbind nu een van de computers met het lokale netwerk. Hiervoor moet het apparaat een andere netwerkadapter hebben. Als deze computer moet worden aangesloten op een draadloos netwerk, koop dan een geschikte wifi-adapter.

Stap 3

Zet beide computers aan. Begin met het configureren van degene die rechtstreeks op het lokale netwerk wordt aangesloten. Open de lijst met actieve verbindingen en klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het externe lokale netwerk of op het pictogram voor de internetverbinding.

Stap 4

Open de eigenschappen voor deze verbinding en open het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast 'Andere netwerkgebruikers toestaan deze verbinding te gebruiken'. Geef in de kolom "Netwerkverbinding" het lokale netwerk op dat door uw computers wordt gevormd. Sla uw instellingen op.

Stap 5

Open nu de eigenschappen van de lokale computer-naar-computer-verbinding. Navigeer naar TCP / IP (v4) Internet Protocol-instellingen. Vink het vakje aan naast Het volgende IP-adres gebruiken. Voer de waarde in door het vereiste veld in te vullen. Onthoud het toegewezen IP-adres.

Stap 6

Navigeer naar het configureren van de netwerkadapter van een andere computer. Open een soortgelijk item voor TCP / IP (v4) instellingen. Voer in het veld "IP-adres" het adres in van de netwerkadapter van de eerste computer, ter vervanging van het laatste segment. Voer in het veld Standaardgateway het IP-adres van de eerste pc ongewijzigd in.

Stap 7

Sla de instellingen op door op de knop Ok te klikken. Wacht terwijl de LAN-instellingen zijn bijgewerkt. Zorg ervoor dat de tweede computer toegang heeft tot de vereiste bronnen op het externe netwerk.

Aanbevolen: