Hoe Een D-link-modem Op Een Netwerk In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een D-link-modem Op Een Netwerk In Te Stellen
Hoe Een D-link-modem Op Een Netwerk In Te Stellen

Video: Hoe Een D-link-modem Op Een Netwerk In Te Stellen

Video: Hoe Een D-link-modem Op Een Netwerk In Te Stellen
Video: How to configure Omantel D-Link ADSL Modem ? كيفية تضبيط مودم عمانتل 2024, Maart
Anonim

Voor het maken van lokale netwerken is het gebruikelijk om netwerkhubs, modems of routers te gebruiken. Voor een stabiele netwerkwerking moet u de bovenstaande apparatuur correct kunnen configureren.

Hoe een D-link-modem op een netwerk in te stellen
Hoe een D-link-modem op een netwerk in te stellen

Het is nodig

Wi-Fi-modem (router)

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar de opties voor het configureren van modems (routers) van D-Link. De producten van dit bedrijf werden verliefd op onze landgenoten vanwege de ideale combinatie van de kwaliteit van de goederen en de prijzen voor hen.

Stap 2

Wat betreft de keuze voor een specifiek routermodel, deze taak valt volledig op jouw schouders. Als u van plan bent twee of drie computers of laptops op het apparaat aan te sluiten, is een budgetmodel, bijvoorbeeld D-Link DIR-300, voldoende.

Stap 3

Koop een router naar keuze en steek deze in een stopcontact. Sluit de internetkabel aan op de WAN (internet) ingang. Opmerking: als uw ISP DSL-internetdiensten levert, moet u een geschikt DSL-modem aanschaffen.

Stap 4

Sluit elke laptop of computer aan op de wifi-router via de Ethernet-poort (LAN). Hiervoor heeft u een netwerkkabel nodig (meegeleverd met de apparatuur)

Stap 5

Open Internet Explorer (Mozilla, Opera, etc.) en voer het IP-adres van de router in de adresbalk in. In ons geval is dit adres 192.168.0.1.

Stap 6

Selecteer het menu Wizard Internet instellen. Selecteer het type gegevensoverdrachtprotocol, de vereiste authenticatieoptie, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. In het algemeen - configureer dit menu om verbinding te maken met de server van de provider.

Stap 7

Open het menu Wizard Draadloos instellen. Selecteer de opties waarmee uw draadloze apparaten die op de router zijn aangesloten, kunnen werken. Ben je niet van plan om laptops of smartphones (communicators) te gebruiken, dan kan dit menu helemaal niet worden geconfigureerd.

Stap 8

Sla de wijzigingen op en start de router opnieuw op. Bij oudere modellen moet hiervoor de stroom van het apparaat worden losgekoppeld. Zet de apparatuur aan en sluit er andere laptops en computers op aan.

Aanbevolen: