Hoe Twee Computers Via Ethernet Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Via Ethernet Te Verbinden
Hoe Twee Computers Via Ethernet Te Verbinden

Video: Hoe Twee Computers Via Ethernet Te Verbinden

Video: Hoe Twee Computers Via Ethernet Te Verbinden
Video: How to Connect Two Computers and share files using LAN Cable on WINDOWS 10 2024, Mei
Anonim

Bijna alle moderne computers en laptops zijn uitgerust met een ingebouwde ethernetadapter. Daarom vereist het creëren van een lokaal netwerk van twee computers met behulp van de ethernetmethode geen aanschaf van dure apparatuur en het gebruik van complexe instellingen. Tegelijkertijd wordt er gezorgd voor betrouwbare en snelle communicatie. Bovendien kunt u met behulp van ethernettechnologie later eenvoudig andere computers aan het gemaakte netwerk toevoegen.

Hoe verbinding maken met een computer?
Hoe verbinding maken met een computer?

Noodzakelijk

Twee computers uitgerust met netwerkkaarten met een ethernetpoort, crossover (ethernet crossover-kabel)

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de netwerkkaarten op beide computers zijn geïnstalleerd en aangesloten. U kunt dit controleren in apparaatbeheer. Klik met de rechtermuisknop op het computerpictogram. Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Dit opent het venster "Systeem", aan de linkerkant waarvan het gedeelte "Apparaatbeheer" wordt geselecteerd.

Stap 2

Vouw het item Netwerkadapters in de hardwarelijst uit. U ziet een netwerkkaart met een ethernetcontroller. Klik erop, klik in de vervolgkeuzelijst op "Eigenschappen". Op het tabblad "Algemeen" in het venster "Status" zou moeten staan "Het apparaat werkt normaal". Anders moet u het stuurprogramma bijwerken of een externe netwerkkaart aansluiten.

Stap 3

Steek de crossover in de connectoren op de netwerkkaarten van beide computers. Als de adapter is ingebouwd, bevinden de ethernetconnectoren zich meestal aan de achterkant van de computer, boven een van de paren USB-poorten. Steek de connector voorzichtig in, gebruik geen kracht. Wanneer deze volledig in de connector zit, hoort u een lichte klik.

Stap 4

Beide computers moeten zich in dezelfde werkgroep bevinden, maar verschillende namen hebben. Om deze parameters te controleren, gaat u naar het "Configuratiescherm" en opent u het gedeelte "Systeem". Klik indien nodig op de knop Instellingen wijzigen. Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend. Klik op "Wijzigen" en noteer de nieuwe namen. Start je computer opnieuw op.

Stap 5

Open nu het "Configuratiescherm" en ga naar het "Netwerkcentrum". De netwerkkaart bevindt zich in het bovenste deel van het venster. Dubbelklik op het pictogram "Niet-herkend netwerk". Als je andere netwerken hebt, heet dit pictogram Meerdere netwerken. U moet netwerkdetectie en bestandsdeling inschakelen.

Stap 6

Klik in het gedeelte Netwerk op het systeembericht: "Netwerkdetectie en bestandsdeling zijn uitgeschakeld. Nu zijn computers en apparaten op het netwerk niet zichtbaar. Klik om te wijzigen." Klik op 'Wijzigen' en vervolgens op 'Netwerkdetectie en bestandsdeling inschakelen'. Hiervoor moet u mogelijk een beheerderswachtwoord invoeren.

Stap 7

Om toegang te krijgen tot de stations en mappen van beide computers, klikt u met de rechtermuisknop op het schijf-/mappictogram en selecteert u Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Toegang". Vink de vakjes "Deze map delen" en "Wijziging van bestanden via het netwerk toestaan" aan. Configureer het delen op de tweede computer op dezelfde manier.

Aanbevolen: