Twee Computers Verbinden Via Een Switch

Inhoudsopgave:

Twee Computers Verbinden Via Een Switch
Twee Computers Verbinden Via Een Switch

Video: Twee Computers Verbinden Via Een Switch

Video: Twee Computers Verbinden Via Een Switch
Video: Connecting two computer with switch using packet tracer 2024, April
Anonim

Het is vrij eenvoudig om lokale miniatuur lokale netwerken te maken. Maar je moet alle apparaten goed kunnen configureren, zodat de benodigde computers of laptops toegang hebben tot internet.

Twee computers verbinden via een switch
Twee computers verbinden via een switch

Het is nodig

Netwerk schakelaar

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar een situatie waarin u twee computers met internet moet verbinden, met behulp van een netwerkswitch die de routerfunctie ondersteunt om ze te verbinden. Deze toestellen zijn niet moeilijk te vinden op de vrije markt. Ze zijn relatief goedkoop.

Stap 2

Installeer een netwerkswitch in uw appartement. Indien gewenst kan het worden verborgen voor nieuwsgierige blikken. Houd er rekening mee dat u er netwerkkabels naartoe moet leiden.

Stap 3

Verbind beide computers met de geselecteerde hardware. Gebruik hiervoor de LAN (Ethernet)-poorten van de switch.

Stap 4

Steek de internetkabel in de WAN (internet)-poort van de switch. Zet beide computers aan en open een browser op een van beide. Lees de gebruiksaanwijzing van de netwerkswitch. Zoek het IP-adres. Voer deze waarde in de adresbalk van uw browser in.

Stap 5

Het hoofdmenu van de schakelaarinstellingen wordt nu op het scherm weergegeven. Zoek Instellingen internetinstellingen. Wijzig de verbindingsparameters in de parameters die worden aanbevolen door uw provider. Je kunt zijn officiële forum bezoeken om de instellingen te verduidelijken. Start de hardware opnieuw op.

Stap 6

Zorg ervoor dat de switch toegang heeft tot internet. Controleer op beide computers of er internettoegang is. Als het er niet is, moet u de netwerkverbindingsparameters onafhankelijk configureren.

Stap 7

Open de eigenschappen van de adapter die op de switch is aangesloten. Navigeer naar TCP / IP-instellingen. Voer het IP-adres van de switch in onder Default Gateway. Voer een vergelijkbare bewerking uit met het item "Voorkeurs-DNS-server". Stel deze computer alleen op het vierde segment in op een ander IP-adres dan het switchadres.

Stap 8

Herhaal het in de zevende stap beschreven algoritme met de instellingen van de tweede computer. Zorg dat je internettoegang hebt.

Aanbevolen: