Twee Computers Verbinden Via Netwerkkaarten

Inhoudsopgave:

Twee Computers Verbinden Via Netwerkkaarten
Twee Computers Verbinden Via Netwerkkaarten

Video: Twee Computers Verbinden Via Netwerkkaarten

Video: Twee Computers Verbinden Via Netwerkkaarten
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, Maart
Anonim

Het is gebruikelijk om computers te integreren in lokale netwerken om synchrone toegang tot internet of snelle uitwisseling van informatie te bieden. Wanneer u een netwerk moet bouwen dat uit twee pc's bestaat, hoeft u geen routers of switches te gebruiken.

Twee computers verbinden via netwerkkaarten
Twee computers verbinden via netwerkkaarten

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Koop een netwerkkabel van de juiste lengte met LAN-connectoren aan beide uiteinden. Het is beter om een twisted pair-kabel te gebruiken die is voorbereid voor directe pc-verbinding. Sluit deze kabel aan op de netwerkkaarten van beide computers. Schakel ze in en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Na een tijdje wordt het lokale netwerk automatisch gedetecteerd en geconfigureerd.

Stap 2

In dit geval gebruiken de netwerkadapters dynamische IP-adressen. Open het menu "Netwerkverbindingen" in het configuratiescherm. Klik met de rechtermuisknop op het lokale netwerkpictogram en selecteer "Eigenschappen". Open de instellingen voor TCP / IP-internetprotocol. Markeer dit item en klik op de knop Eigenschappen.

Stap 3

Zoek en activeer de functie "Gebruik het volgende IP-adres". Voer in het veld "IP-adres" de waarde in, bijvoorbeeld 196.194.192.1. Sla de instellingen van deze netwerkadapter op door op de knop "Toepassen" te klikken. Sluit het menu dat in gebruik is.

Stap 4

Schakel over naar een andere computer en volg dezelfde procedure. Voer een waarde in voor het IP-adres anders dan de eerste computer met het laatste cijfer, bijvoorbeeld 196.194.192.2. Als u beide computers met internet wilt verbinden, stelt u de verbinding op een van hen in.

Stap 5

Open de eigenschappen voor deze verbinding. Zoek en selecteer het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast 'Andere netwerkgebruikers toestaan deze internetverbinding te gebruiken'. Selecteer uw lokale netwerk in de volgende paragraaf. Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op.

Stap 6

Open de eigenschappen van de netwerkkaart van een andere computer. Zoek in de TCP / IP-instellingen de velden "Standaardgateway" en "Voorkeurs-DNS-server". Voltooi deze items door het IP-adres in te voeren van de computer die is verbonden met internet. Controleer uw firewall-instellingen als de computer geen toegang heeft kunnen krijgen tot het netwerk.

Aanbevolen: