Hoe Twee Computers Via Een Kabel Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Via Een Kabel Te Verbinden
Hoe Twee Computers Via Een Kabel Te Verbinden

Video: Hoe Twee Computers Via Een Kabel Te Verbinden

Video: Hoe Twee Computers Via Een Kabel Te Verbinden
Video: WINDOWS 10 : Verbind 2 pc samen met een LAN-kabel 2024, April
Anonim

Een bekabelde verbinding van twee computers is het eenvoudigste voorbeeld van een minimaal lokaal netwerk. Er kunnen een groot aantal redenen zijn om zo'n verbinding tot stand te brengen. Als je thuis een paar computers hebt, wil je ze zeker combineren in één netwerk. Dit wordt meestal gedaan om snel informatie uit te wisselen en toegang te krijgen tot gedeelde bestanden en bronnen, soms wordt deze methode gebruikt om een enkele verbinding met internet tot stand te brengen. Je hebt in ieder geval wat vaardigheden nodig om zo'n netwerk op te zetten.

Hoe twee computers via een kabel te verbinden
Hoe twee computers via een kabel te verbinden

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Om een kabelverbinding tussen twee computers te maken, heeft u in elke computer minimaal één netwerkkaart nodig. Verbind beide apparaten met een netwerkkabel. Meestal wordt in dergelijke gevallen een twisted pair gebruikt, d.w.z. RJ45-kabel.

Stap 2

Als u alleen een lokaal netwerk tussen computers hoeft te maken, zijn uw acties heel eenvoudig. Open het Configuratiescherm, selecteer "Netwerk en internet", ga naar het Netwerkcentrum, selecteer de vereiste netwerkverbinding en open de eigenschappen ervan. Schakel de instellingen van het "Internet Protocol TCP / IPv4. Voer een willekeurig IP-adres in en druk op Tab om het subnetmasker automatisch te detecteren. Herhaal de vorige stap op de tweede computer en vervang het laatste segment van het IP-adres.

Stap 3

Als u internettoegang vanaf beide computers wilt bieden en absoluut geen twee accounts wilt maken, dan zullen uw acties iets anders zijn. Selecteer de computer die als router zal fungeren. Sluit de internetverbindingskabel hierop aan en configureer de verbindingen zoals vereist door uw ISP.

Stap 4

Open de TCP / IPv4 LAN-instellingen tussen computers op de eerste pc. Vul het veld "IP-adres" in met 192.168.0.1.

Stap 5

Open de eigenschappen van je internetverbinding. Zoek het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast het item "Sta andere netwerkgebruikers toe de internetverbinding te gebruiken …".

Stap 6

Open het item beschreven in de vierde stap. Geef het IP-adres voor deze computer op zodat het alleen in het laatste segment verschilt van het adres van de servercomputer. En voer in de velden Voorkeurs-DNS-server en Standaardgateway het IP-adres van de eerste computer in. Zorg ervoor dat u de Windows-firewall op de eerste computer uitschakelt.

Aanbevolen: