Hoe De Verkenner Opnieuw Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe De Verkenner Opnieuw Te Starten
Hoe De Verkenner Opnieuw Te Starten

Video: Hoe De Verkenner Opnieuw Te Starten

Video: Hoe De Verkenner Opnieuw Te Starten
Video: Hoe start je Windows Verkenner opnieuw op? 2024, Mei
Anonim

Als tijdens het werk op de computer het systeem vastloopt, zijn de bureaubladpictogrammen verdwenen, wanhoop niet. Als je toetsenbord en muis niet meer reageren, kun je de dag nog redden. U moet de applicatie explorer.exe, op basis waarvan het Windows-besturingssysteem draait, handmatig opnieuw opstarten.

Hoe de verkenner opnieuw te starten
Hoe de verkenner opnieuw te starten

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Druk op de sneltoets om Taakbeheer op te roepen waarvan u waarschijnlijk hebt gehoord. Druk tegelijkertijd op de drie knoppen Ctrl + Alt + Del. Het venster Taakbeheer wordt geopend. Op sommige systemen kan een gebruikersselectievenster verschijnen. Klik op de knop "Taakbeheer starten". Als u deze opdracht hebt uitgeschakeld, kunt u deze alleen inschakelen met beheerdersrechten, via "Gebruikersaccounts".

Stap 2

Het eerste tabblad "Toepassingen" toont alle momenteel lopende programma's. U moet op de knop "Nieuwe taak" klikken. In het dialoogvenster dat wordt geopend, moet u de locatie van het verkennerprogramma opgeven. Klik op de knop Bestand. Klik vervolgens op het tabblad "Nieuwe taak". Voer de opdracht C: Windowsexplorer.exe in om de verkenner te starten in Taakbeheer. Houd er echter rekening mee dat voordat u de opdracht inschakelt, u deze moet uitschakelen. Ga hiervoor naar het tabblad "Processen".

Stap 3

Klik vervolgens op het tabblad "Afbeeldingsnaam". De volledige lijst met processen wordt op naam gesorteerd. Zoek een proces met de naam explorer.exe in de lijst. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Proces beëindigen". In dit geval zal het werk van dit proces volledig zijn voltooid. Schrik niet als er fouten in het systeem zitten.

Stap 4

U kunt de verkenner ook opnieuw starten vanaf de regel Uitvoeren. Open dit item via het menu Start (of door de win + R-knoppen te gebruiken) en voer vervolgens de opdracht start explorer.exe in. Nadat u op enter heeft gedrukt, voert de computer uw opdracht uit. De eenvoudigste manier in dit geval is om uw computer opnieuw op te starten. Het is echter niet altijd mogelijk om er gebruik van te maken. Het systeem kan vastlopen net wanneer een belangrijk programma wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld wanneer gegevens worden gedownload van 1C-accounting.

Aanbevolen: