Hoe Een Macbook Opnieuw Op Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Macbook Opnieuw Op Te Starten
Hoe Een Macbook Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe Een Macbook Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe reset ik mijn MacBook? 2022, December
Anonim

Als je problemen hebt met je MacBook, als een of meerdere applicaties niet reageren, in plaats van de cursor op het scherm, is er een regenboog die ronddraait en de MacBook reageert op geen enkele manier op toetsaanslagen, wees niet gealarmeerd. Er zijn verschillende methoden om met deze problemen om te gaan en uw MacBook opnieuw op te starten zonder deze te beschadigen.

Hoe een macbook opnieuw op te starten
Hoe een macbook opnieuw op te starten

Het is nodig

MacBook

instructies:

Stap 1

Het herstarten van je MacBook doe je via de analogie van het Start-menu, dat opent als je op het Apple-icoontje in de linkerbovenhoek klikt. Als u het niet kunt zien, is dit waarschijnlijk de modus voor volledig scherm. Verplaats uw cursor naar de bovenkant van het scherm. De menubalk verschijnt. Het Apple-logo bevindt zich in de linkerbovenhoek. Let op - zodra de cursor van de menubalk beweegt, verdwijnt de regel zelf en blijft alleen het gemaximaliseerde venster over.

MacBook-menu
MacBook-menu

Stap 2

Als deze methode onhandig is, kunt u de modus voor volledig scherm verlaten. Verplaats je cursor naar de bovenkant van het scherm en klik op de dubbele pijl in de rechterbovenhoek. In dit geval wordt het geopende venster geminimaliseerd tot een kleinere versie. En een menubalk met een Apple-pictogram verschijnt bovenaan het scherm.

Stap 3

Beweeg vervolgens over het Apple-pictogram en klik op de linkermuisknop. Als u het Touchpad gebruikt, is één tik overal voldoende. Er verschijnt een drop-down menu waarin onder andere de velden "Sleep", "Restart", "Shut down" staan. Selecteer in het menu "Opnieuw opstarten" en klik op de linkermuisknop (overal op het Touchpad). De Macbook zal opnieuw opstarten. Houd er rekening mee dat alle niet-opgeslagen bestanden verloren gaan en dat er een meldingsvenster verschijnt.

Beeld
Beeld

Stap 4

Haast u niet om uw MacBook opnieuw op te starten als een van de toepassingen is vastgelopen. Wacht ongeveer een minuut, de cursor wordt in dit geval een draaiende regenboogbal. Meestal is deze tijd voldoende voor de toepassing om het laatste verzoek te verwerken en de opdracht uit te voeren. In het geval dat de applicatie nog steeds niet reageert, kunt u de functie "Force Quit Finder" gebruiken in het hoofdmenu met het Apple-pictogram. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u de bevroren applicatie kunt selecteren en de sluiting kunt bevestigen met de knop "Voltooien".

Beeld
Beeld

Stap 5

Er zijn situaties waarin de MacBook zelf vastloopt en niet reageert op acties. De cursor beweegt niet, toetscombinaties helpen niet. Dan is een gedwongen herstart het laatste redmiddel. U moet op de aan / uit-knop van de MacBook drukken en deze een paar seconden ingedrukt houden totdat het scherm wordt uitgeschakeld. Nadat het scherm is uitgeschakeld, kunt u uw MacBook opnieuw opstarten.

Beeld
Beeld

Populair per onderwerp