Hoe De Adsl-modem Opnieuw Op Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe De Adsl-modem Opnieuw Op Te Starten
Hoe De Adsl-modem Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe De Adsl-modem Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe De Adsl-modem Opnieuw Op Te Starten
Video: 13 Подключение ADSL модема 2024, Mei
Anonim

Tijdens het surfen op internet treden er storingen op die kunnen leiden tot het verbreken van de verbinding. Soms is alleen opnieuw verbinding maken met het netwerk niet voldoende om het internet te herstellen. Soms is het nodig om de modem opnieuw op te starten.

Hoe de adsl-modem opnieuw op te starten
Hoe de adsl-modem opnieuw op te starten

Het is nodig

ADSL-modem, netwerkadres van de modem, login en wachtwoord voor toegang tot de webinterface van de modem

instructies:

Stap 1

Om uw ADSL-modem opnieuw op te starten, hoeft u deze soms slechts een paar seconden uit te schakelen en vervolgens weer aan te zetten. Zoek de aan/uit-knop op de achterkant van de modem. Klik erop en wacht 10 seconden. Schakel het modem vervolgens weer in. Wacht tot de benodigde indicatoren op het voorpaneel gaan branden en maak verbinding met de internetverbinding.

Stap 2

Soms is het niet voldoende om alleen de modem uit te schakelen. Voordat u het apparaat uitschakelt, moet u de internetkabel loskoppelen van het apparaat. Schakel vervolgens de modem 10 seconden uit, schakel in en steek de kabel er weer in. Nadat de lampjes gaan branden, kunt u aan het netwerk gaan werken.

Stap 3

Als het uitschakelen van de modem niet heeft geholpen en het probleem aanhoudt, start u de adsl-modem opnieuw op via de webinterface van het apparaat. Om dit te doen, moet u een willekeurige browser openen en het netwerkadres van de modem in de adresbalk invoeren. Het standaard apparaat-ip is 192.168.1.1.

Stap 4

Nadat u naar het ip-adres van de modem bent gegaan, wordt een venster geopend voor het invoeren van de login en het wachtwoord. Standaard is de gebruikersnaam admin en het wachtwoord admin. Als de login- en wachtwoordgegevens niet geschikt zijn, moet u deze gegevens opvragen bij de netwerkbeheerder of de persoon die uw modem heeft geconfigureerd.

Stap 5

Zoek in de webgebaseerde beheerinterface voor de modem het submenu dat de opdracht bevat om de modem opnieuw op te starten. Meestal bevindt het menu zich aan de linkerkant. Selecteer het menu-item Service, Tools, Systeem of Beheer en klik vervolgens op de knop Opnieuw laden of Opnieuw opstarten. Bij sommige modemmodellen kan de herstartknop rechtstreeks in het interfacemenu staan.

Stap 6

Wacht tot de modem opnieuw is opgestart. Hierdoor worden de LED's op het voorpaneel uitgeschakeld en is de webinterface niet beschikbaar. Nadat de modem is aangesloten, gaan de indicatoren weer branden en kunt u verder surfen op het internet.

Aanbevolen: