Hoe De Router Opnieuw Op Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe De Router Opnieuw Op Te Starten
Hoe De Router Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe De Router Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe De Router Opnieuw Op Te Starten
Video: TP-Link Archer AX50 WiFi-router recensie [2021] Beste router voor thuis 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat routers tot de categorie hightech-apparaten behoren, zijn er problemen in hun werk. Blijkbaar is dit een veelvoorkomend probleem van alle computerapparatuur, die vanwege langdurig gebruik, hoewel zelden, nog steeds faalt. Tegelijkertijd moet u de router vaak gewoon opnieuw opstarten om dergelijke problemen te laten verdwijnen.

Hoe de router opnieuw op te starten
Hoe de router opnieuw op te starten

instructies:

Stap 1

Ga naar de routerinstellingen door het adres 192.168.1.1 of 192.168.0.1 in de browserregel in te voeren. Het heeft meestal een aparte knop voor de opdracht Opnieuw opstarten. Klik op deze knop om de router opnieuw op te starten. Als u hierop drukt, verschijnt er een waarschuwing dat de verbinding wordt verbroken tijdens het opnieuw opstarten. Deze operatie duurt ongeveer 1, 5-2 minuten. Als geen van de opgegeven adressen van de instellingenpagina is gevonden, controleer dit dan in de handleiding van de router. Soms is het echter niet mogelijk om de instellingen juist in te voeren vanwege een storing van het apparaat. In dit geval moet u de router geforceerd opnieuw opstarten.

Stap 2

Vaak gaat het ontwerp van een router uit van de aanwezigheid van een resetknop op de achterkant van de behuizing en een zogenaamde hardforced reboot. Nadat u erop hebt gedrukt, wordt de verbinding via de router verbroken en wordt de opgegeven informatie gewist. Vervolgens moet u alle parameters van de verbinding van de router met internet en het lokale netwerk (indien aanwezig) opnieuw registreren.

Stap 3

Een andere optie die tot de categorie van ongewenst, maar werkend, en dus bestaansrecht behoort, is het geforceerd uitschakelen van de router. Trek de stekker uit het stopcontact om de router opnieuw op te starten. Hiermee worden alle tot stand gebrachte verbindingen beëindigd. De LAN- en internetverbindingsinstellingen die zijn opgegeven op de pagina met apparaatinstellingen, blijven echter behouden. Wanneer je de router weer in het netwerk steekt, zul je zien dat hij na een tijdje een nieuwe verbinding met internet tot stand brengt, die je gewoon kunt gebruiken.

Aanbevolen: