Hoe Het Wachtwoord Voor Windows 8 Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Voor Windows 8 Te Verwijderen
Hoe Het Wachtwoord Voor Windows 8 Te Verwijderen

Video: Hoe Het Wachtwoord Voor Windows 8 Te Verwijderen

Video: Hoe Het Wachtwoord Voor Windows 8 Te Verwijderen
Video: How To Remove Password From Windows 8 Computer/ Tablet Tutorial | Window 8 Forgotten Passcode Unlock 2024, Mei
Anonim

Een wachtwoord op het Windows 8-besturingssysteem beschermt de vertrouwelijke informatie van de gebruiker tegen nieuwsgierige blikken en u hoeft het wachtwoord alleen te verwijderen als u de enige persoon bent die toegang heeft tot de pc.

Hoe het wachtwoord voor Windows 8 te verwijderen
Hoe het wachtwoord voor Windows 8 te verwijderen

Wachtwoord op de computer

In de meeste gevallen wordt een wachtwoord ingesteld op een werkcomputer, wanneer iedereen er toegang toe heeft, of wanneer alle gezinsleden de computer gebruiken en iedereen zijn eigen account heeft, de informatie die ze proberen te beschermen.

Als er een wachtwoord is ingesteld, verschijnt natuurlijk elke keer dat de computer wordt gestart of opnieuw opgestart, een overeenkomstige vraag om het wachtwoord in te voeren. Als je het beu bent om elke keer het wachtwoord in te voeren of je hebt het gewoon niet nodig, dan kun je het uitschakelen.

Wachtwoord verwijderen op Windows 8

Open het servicevenster "Uitvoeren". Dit kan bijvoorbeeld met de Win + R-toetscombinatie of in het Start-menu. Nadat het bijbehorende venster is geopend, voert u de opdracht netplwz in de regel in en bevestigt u de actie. Dit opent een venster met alle gebruikersaccounts.

In de lijst met accounts moet u degene markeren waarmee wijzigingen worden aangebracht en vervolgens het selectievakje "Gebruikersnaam en wachtwoord vereisen" uitschakelen. Als u bent ingelogd onder een beheerdersaccount, hoeft u deze actie alleen maar te bevestigen, als u onder een regulier account bent, moet u een wachtwoord invoeren.

Eenmaal bevestigd, wordt het wachtwoord verwijderd en start het besturingssysteem automatisch op zonder om een wachtwoord te vragen. Na een herstart worden alle wijzigingen van kracht.

Het moet gezegd dat je na een normale herstart van het besturingssysteem Windows 8 het wachtwoord niet meer hoeft in te voeren als de computer niet is losgekoppeld van de stroomvoorziening.

Bovendien kan de computerbeheerder in het Windows 8-besturingssysteem kiezen uit gebruikers die met wachtwoorden binnenkomen en welke zonder. U kunt bijvoorbeeld de waarde instellen om in te loggen op uw account met alleen een Microsoft-account ("Microsoft-account"). Dat wil zeggen dat de gebruiker hiervoor een geschikt account moet aanmaken, een e-mailadres, wachtwoord en login moet opgeven. Er is ook een standaardoptie, die een normaal wachtwoord en gebruikersnaam ("Lokale account") impliceert.

Het is vermeldenswaard dat het het beste is om de standaardoptie te installeren - een heleboel gebruikersnaam en wachtwoord. Ten eerste heeft niet iedereen de mogelijkheden van de Microsoft Store nodig (die alleen kunnen worden gebruikt door gebruikers met het juiste account), en ten tweede zal inloggen op het besturingssysteem veel sneller zijn en in dit geval is een internetverbinding niet vereist.

Aanbevolen: