Een Opstartdiskette Maken In Windows XP

Inhoudsopgave:

Een Opstartdiskette Maken In Windows XP
Een Opstartdiskette Maken In Windows XP

Video: Een Opstartdiskette Maken In Windows XP

Video: Een Opstartdiskette Maken In Windows XP
Video: Загрузочный диск Windows XP 2024, Mei
Anonim

Het kan nodig zijn om een opstartdiskette voor Windows XP te maken als het systeem niet normaal kan opstarten. De procedure vereist geen diepgaande kennis op het gebied van computerbedieningsschema's of het gebruik van complexe aanvullende programma's.

Een opstartdiskette maken in Windows XP
Een opstartdiskette maken in Windows XP

instructies:

Stap 1

Plaats de diskette in de diskettedrive en open het hoofdmenu door op de knop "Start" te klikken. Ga naar het dialoogvenster Uitvoeren en typ cmd op de regel Openen. Bevestig de start van het opdrachtregelprogramma door op OK te klikken en voer formaat a: in het tekstvak van de Windows-opdrachtinterpreter in. Bevestig het formatteren van de diskette door op de Enter-functietoets te drukken en wacht tot het proces is voltooid.

Stap 2

Ga naar het item "Alle programma's" in het hoofdmenu "Start" en open de link "Accessoires" Start de toepassing "Windows Verkenner" en open de niet-systeemschijf (meestal is dit de C:)-schijf. Ga naar een map met de naam i386 en maak kopieën van de Ntldr- en Ntdetect.com-bestanden. Breng de gemaakte kopieën over naar een diskette.

Stap 3

Maak een kopie van het bestand Boot.ini en pas het aan zodat het overeenkomt met uw systeemconfiguratie. Merk op dat bij het opstarten van de computer vanaf een SCSI-harde schijf, de multiparameter in de sectie [besturingssystemen] moet worden gewijzigd in scsi. In dit geval moet u een kopie van het SCSI-controllerstuurprogramma maken in de hoofdmap van de map van de opstartbare diskette en de naam wijzigen in Ntbootdd.sys. De schijfparameter moet worden ingesteld op de ID van de SCSI-schijf om op te starten.

Stap 4

Als u een opstartbare diskette maakt op een niet-Windows XP-computer, moet u de naam van het Ntldr-bestand wijzigen in Setupldr.bin. Verdere acties zijn volledig vergelijkbaar met die hierboven beschreven.

Stap 5

Wees voorzichtig bij het bewerken van het bestand Boot.ini. Een fout bij het bepalen van het pad naar systeembestanden of het opnemen van de volumenaam erin zal resulteren in een foutmelding en het onvermogen om het besturingssysteem correct op te starten. Een andere reden voor dit bericht kan het ontbrekende bestand Ntbootdd.sys of het verkeerde SCSI-stuurprogramma zijn.

Aanbevolen: