Een Systeem Herstellen Vanaf Een Opstartdiskette

Inhoudsopgave:

Een Systeem Herstellen Vanaf Een Opstartdiskette
Een Systeem Herstellen Vanaf Een Opstartdiskette

Video: Een Systeem Herstellen Vanaf Een Opstartdiskette

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Windows 10 - Opstartproblemen Oplossen Volledige Zelfstudie 2023, Januari-
Anonim

Met de installatieschijven van de besturingssystemen Windows Vista en Seven kunt u systeemherstelprocedures uitvoeren zonder extra programma's te gebruiken. Er zijn verschillende belangrijke nuances waarmee u het besturingssysteem snel kunt herstellen in geval van een storing.

Een systeem herstellen vanaf een opstartdiskette
Een systeem herstellen vanaf een opstartdiskette

Het is nodig

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Er zijn drie hoofdmethoden voor het herstellen van het besturingssysteem met behulp van Windows Vista en Seven opstartbare schijven. Zet eerst uw computer aan en houd de Delete-toets ingedrukt. Dit is nodig om het BIOS-menu te openen.

Stap 2

Zoek het menu Opstartapparaat en open het item Prioriteit opstartapparaat. Schakel opstartprioriteit in voor uw schijf. Druk op de F10-toets en wacht tot Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd verschijnt. Druk op een willekeurige toets.

Stap 3

Open het menu "Geavanceerde herstelopties" wanneer een venster verschijnt met het juiste item. Als de reden voor het falen van het besturingssysteem onjuiste opstartbestanden zijn, selecteer dan "Opstartherstel". Wacht tot dit proces is voltooid en start uw computer opnieuw op.

Stap 4

Als deze methode niet heeft geholpen, herhaal dan het proces van het openen van het menu "Geavanceerde herstelopties" en selecteer "Systeemherstel". Klik op de knop Andere herstelpunten weergeven, selecteer een controlepunt en klik op Volgende. Om deze functie met succes te gebruiken, moet u automatisch of handmatig controlepunten hebben gemaakt. Doorgaans is het automatisch aanmaken van dergelijke vermeldingen direct actief nadat Windows is geïnstalleerd.

Stap 5

Als u zelf een archiefkopie van het besturingssysteem hebt gemaakt, gebruikt u deze om de OS-instellingen te herstellen. Selecteer "Systeem herstellen van afbeelding". Het wordt aanbevolen om eerst een USB-station aan te sluiten als de systeemkopie erop is opgeslagen. Als u dvd's hebt gebruikt om een ​​systeemkopie te branden, selecteer dan eerst een locatie om de afbeelding op te slaan.

Stap 6

Volg deze procedure nadat het bericht "Plaats eerste schijf" verschijnt. Gewoonlijk wordt een Windows Seven- of Vista-image opgeslagen op vier of vijf dvd's. Het wordt aanbevolen om deze schijven te nummeren bij het maken van een systeemkopie. Plaats de gewenste schijf één voor één wanneer het bijbehorende opschrift verschijnt.

Populair per onderwerp