Een Opstartdiskette Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartdiskette Maken
Een Opstartdiskette Maken

Video: Een Opstartdiskette Maken

Video: Een Opstartdiskette Maken
Video: windows installatie USB-stick maken 2024, Mei
Anonim

Niet alle programma's kunnen worden gestart voordat het besturingssysteem is ingevoerd. Om dit te kunnen doen, is het noodzakelijk om op een bepaalde manier schijven te branden met de programma's die je nodig hebt.

Een opstartdiskette maken
Een opstartdiskette maken

Noodzakelijk

Nero-programma

instructies:

Stap 1

Als u een herstelschijf voor het Windows-besturingssysteem moet maken, gebruikt u de functie die in uw besturingssysteem is ingebouwd. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu "Systeem en beveiliging". Open nu het item "Systeemherstelschijf maken", dat zich in het menu "Back-up en herstel" bevindt.

Stap 2

Open de lade van het dvd-station en plaats de dvd-r-schijf erin. U kunt ook dvd-rw-media gebruiken, maar het is niet mogelijk om de informatie te overschrijven nadat u een opstartschijf hebt gemaakt. Selecteer het gewenste dvd-station in het venster dat wordt geopend en klik op de knop "Schijf maken". Sluit het venster nadat het hulpprogramma is uitgevoerd.

Stap 3

Als u met bepaalde programma's een opstartbare schijf moet maken, gebruikt u het Nero-hulpprogramma. Voer het uit en open het dvd-rom-menu (opstarten). Download de virtuele afbeelding van de opstartbare schijf die u op dvd-media wilt branden. Open het tabblad "Download" en klik op het item "Afbeeldingsbestand". Klik op de knop Bladeren en selecteer het gewenste ISO-bestand.

Stap 4

Klik op de knop Nieuw en vervolgens op de knop Opnemen. Zorg ervoor dat u het vakje naast Schijf voltooien aanvinkt. Kies de optimale waarde van de parameter in het menu "Opnamesnelheid". Gebruik de maximale snelheid niet tenzij nodig.

Stap 5

Open het ISO-tabblad. Selecteer ISO 9660 + Joliet in het menu Bestandssysteem. Vink de vakjes aan naast alle items in het menu Lichtbeperkingen. Klik op de knop "Branden" en wacht terwijl het programma de nodige bewerkingen uitvoert.

Stap 6

Als u hulpprogramma's aan de schijf moet toevoegen, doe dit dan nadat u op de knop "Nieuw" hebt geklikt. Houd er rekening mee dat als de schijf eenmaal is gebrand, u er geen nieuwe gegevens meer aan kunt toevoegen.

Aanbevolen: