Opstarten Vanaf Een Opstartdiskette

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf Een Opstartdiskette
Opstarten Vanaf Een Opstartdiskette

Video: Opstarten Vanaf Een Opstartdiskette

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: opstarten vanaf USB stick 2023, Januari-
Anonim

Veel gebruikers weten dat een systeem dat gisteren stabiel was, vandaag kan "crashen". Heel vaak gebeurt dit op een moment dat de computer bijzonder hard nodig is. Daarom is het altijd nodig om een ​​herstel-opstartdiskette te hebben. En het proces van het installeren van het besturingssysteem gebeurt nu vanaf de opstartschijf. Daarom moet iedereen weten hoe zo'n schijf moet worden uitgevoerd.

Opstarten vanaf een opstartdiskette
Opstarten vanaf een opstartdiskette

Het is nodig

1) Opstartschijf

instructies:

Stap 1

Het hele punt van opstartschijven is dat de hoofdbesturings- en informatieconsole alleen verschijnt voordat het hoofdsysteem opstart. Om dit te doen, heeft de computer geen toegang nodig tot de harde schijf, zoals deze standaard is ingesteld, maar tot de schijf. Om dit te doen, moet u de BIOS-instellingen wijzigen.

Stap 2

Wij herstarten de computer. Nadat het opnieuw is opgestart, drukt u op een specifieke toets. Het kan voor verschillende computers anders zijn. In principe worden de toetsen "Delete", "F2", "F10" gebruikt. Hierdoor wordt het BIOS-menu geopend.

Stap 3

In dit menu moet u het item "BOOT" of "ATAPI" vinden. Door het te selecteren, ziet u verschillende sub-items. Kies het subitem "EERSTE". Standaard staat er "HARD". U moet "CD-ROM" (DVD-ROM) selecteren. U stelt dus de opstartprioriteit niet voor de harde schijf in, maar voor de schijf. Druk op "F10" om op te slaan en af ​​te sluiten.

Stap 4

De computer zal opnieuw opstarten. Nu zult u zien dat de schijf wordt gebruikt. Hierdoor wordt het opstartschijfmenu geopend. Selecteer het juiste menu-item. Als u klaar bent met de opstartdiskette, is het raadzaam om de optie om op te starten vanaf de diskettedrive uit te schakelen. Anders start de computer langzaam op, omdat de schijf wordt gecontroleerd en mogelijk wordt gestart.

Populair per onderwerp