Windows Opstarten Vanaf Een Opstartdiskette

Inhoudsopgave:

Windows Opstarten Vanaf Een Opstartdiskette
Windows Opstarten Vanaf Een Opstartdiskette

Video: Windows Opstarten Vanaf Een Opstartdiskette

Video: Windows Opstarten Vanaf Een Opstartdiskette
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, Mei
Anonim

Meestal wordt de installatie van het Windows-besturingssysteem uitgevoerd vanaf een opstartschijf. Het belangrijkste kenmerk is dat programma's van dit medium in DOS-modus kunnen worden uitgevoerd.

Windows opstarten vanaf een opstartdiskette
Windows opstarten vanaf een opstartdiskette

Noodzakelijk

  • - ISO-bestand branden;
  • - een afbeelding van de installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Selecteer het programma waarmee u een opstartbare schijf gaat maken. Als u alleen gratis hulpprogramma's overweegt, gebruik dan het programma ISO File Burning. Download en installeer dit programma.

Stap 2

Download het ISO-bestand, dat een afbeelding is van de Windows-installatieschijf. Zorg ervoor dat uw computer compatibel is met het geselecteerde besturingssysteem.

Stap 3

Plaats een lege schijf in uw dvd-station en start ISO-bestand branden. Selecteer de minimale schrijfsnelheid voor de "blanco". Klik op de knop "Pad naar ISO" en geef het recent gedownloade afbeeldingsbestand op. Nadat u de instellingen hebt voorbereid, klikt u op de knop ISO branden en wacht u tot de gegevens naar de dvd zijn gekopieerd.

Stap 4

Start nu uw computer opnieuw op en houd de knop Verwijderen ingedrukt. Wacht tot het menu van de systeemkaart (BIOS) wordt geopend. Open het submenu Opstartopties. Zoek Boot Device Priority en open de inhoud ervan.

Stap 5

Markeer het veld Eerste opstartapparaat en druk op Enter. Selecteer in het menu dat wordt geopend de optie Interne dvd-rom en druk nogmaals op Enter. Druk meerdere keren op de Escape-knop om terug te keren naar het BIOS-hoofdmenu. Markeer het veld Opslaan en afsluiten. Druk op de Enter-toets en vervolgens op de Y-toets.

Stap 6

Als u het automatisch laden van het dvd-station niet hebt ingeschakeld via het BIOS-menu, houdt u na het opnieuw opstarten van de computer de F8-toets ingedrukt. Na een tijdje zou er een menu moeten verschijnen met een lijst met beschikbare apparaten. Markeer Interne dvd-rom en druk op Enter.

Stap 7

Wacht tot het bericht "Press any key to boot from CD (DVD)" op het display verschijnt. Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord en wacht tot het Windows-installatieprogramma start.

Aanbevolen: