Hoe Het Start-menu Te Verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Start-menu Te Verbergen
Hoe Het Start-menu Te Verbergen

Video: Hoe Het Start-menu Te Verbergen

Video: Hoe Het Start-menu Te Verbergen
Video: Cara menyembunyikan list/daftar aplkasi pada start menu di windows 10 2024, Mei
Anonim

Het paneel aan de onderkant van het scherm biedt snelle toegang tot programma's die op de computer zijn geïnstalleerd, zodat u snel toegang hebt tot veelgebruikte bestanden. U kunt het uiterlijk van het paneel wijzigen, visuele effecten toevoegen, de weergave van pictogrammen en klokken aanpassen of het Start-menu in slechts een paar klikken volledig verbergen.

Hoe het Start-menu te verbergen
Hoe het Start-menu te verbergen

instructies:

Stap 1

Ga naar binnen via het menu "Start" in het "Configuratiescherm" door met de linkermuisknop op de regel te klikken. Wanneer het paneel wordt weergegeven in de vorm van categorieën, selecteert u het gedeelte "Vormgeving en thema's" door met de linkermuisknop op het pictogram te klikken. Klik in het geopende venster met de linkermuisknop op het pictogram "Taakbalk en startmenu". Als het Configuratiescherm wordt weergegeven in de klassieke weergave, selecteert u onmiddellijk het pictogram Taakbalk en Startmenu. Het venster Taakbalk en Startmenu Eigenschappen wordt geopend in de linkerbenedenhoek van het scherm.

Stap 2

Er is een snellere toegang tot de taakbalk en het venster Eigenschappen van het menu Start. Verplaats de cursor naar de taakbalk en klik er met de rechtermuisknop op op een plaats zonder programmapictogrammen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de laatste regel "Eigenschappen" en klik erop met een willekeurige muisknop.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Taakbalk" in het eigenschappenvenster dat wordt geopend. In het gedeelte "Ontwerp van de taakbalk" (deze bevindt zich in het bovenste deel van het eigenschappenvenster, direct onder het veld voor het grafisch weergeven van de huidige instellingen), plaats een markering in het veld "Taakbalk automatisch verbergen". Klik op de knop "Toepassen", sluit het venster door op de knop "OK" onderaan het venster of op de knop "X" in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. Het paneel wordt verborgen.

Stap 4

Om toegang te krijgen tot de taakbalk en het startmenu na het wijzigen van de instellingen, verplaatst u eenvoudig de muiscursor naar de onderkant van het scherm en het paneel zal verschijnen. Zolang de cursor zich in het taakbalkgebied bevindt, is deze zichtbaar; als u de cursor naar een andere locatie verplaatst, wordt het paneel automatisch verborgen.

Stap 5

Om terug te keren naar de klassieke weergave van de taakbalk en het menu Start, herhaalt u alle stappen om het eigenschappenvenster van de taakbalk te openen en schakelt u het selectievakje "Taakbalk automatisch verbergen" uit, klikt u op de knop "Toepassen" en sluit u het eigenschappenvenster met de " OK"-knop of de "X"-knop in de rechterbovenhoek van het venster.

Aanbevolen: