Hoe Het Beheerdersaccount Te Verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Beheerdersaccount Te Verbergen
Hoe Het Beheerdersaccount Te Verbergen

Video: Hoe Het Beheerdersaccount Te Verbergen

Video: Hoe Het Beheerdersaccount Te Verbergen
Video: Service (beheerder) - Wachtwoord gebruiker wijzigen of deblokkeren 2024, Mei
Anonim

Werken onder het Windows-besturingssysteem als beheerder kan onveilig zijn. Dit komt door de onbeperkte rechten van dit account - zonder de juiste voorbereiding kunt u onherstelbare schade aan het systeem veroorzaken, wat een volledige herinstallatie van het hele systeem kan vereisen.

Hoe het beheerdersaccount te verbergen
Hoe het beheerdersaccount te verbergen

instructies:

Stap 1

Een betrouwbare manier om te voorkomen dat de computer onder een beheerdersaccount opstart, is door deze te verbergen in het welkomstscherm. Open het menu "Start", selecteer "Uitvoeren …", voer in de opdrachtregel die wordt geopend Regedit in.

Stap 2

De Windows Register-editor wordt geopend. Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon.

Hier moet u een nieuwe subsectie maken. Selecteer in het menu-item "Bewerken" de optie "Nieuw", klik vervolgens op het item "Sectie" en voer de naam SpecialAccounts in. Ga naar deze sectie en maak er nog een aan, genaamd UserList.

Stap 3

Ga naar het gedeelte Gebruikerslijst. Open het menu Bewerken, selecteer Nieuw en vervolgens DWORD-waarde, voer de naam in van het beheerdersaccount dat u wilt verbergen en stel de waarde in op 0.

Om het beheerdersaccount opnieuw weer te geven, verwijdert u eenvoudig de gemaakte parameter of kent u deze de waarde "1" toe.

Stap 4

Het beheerdersaccount kan worden verborgen door een speciaal batchbestand te schrijven.

Open Kladblok en voer tekst in

Windows Register-editor versie 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonSpecialAccountsUserList]

"Naam" = dword: 00000000

waarbij Naam de naam is van het verborgen account.

Stap 5

Sla het bestand op door het een willekeurige naam te geven en de extensie "reg" op te geven. Selecteer het type "Alle bestanden" voordat u opslaat. Voer het gemaakte bestand uit en ga akkoord met het wijzigen van het register. Het account wordt verborgen.

Stap 6

U kunt verborgen accounts beheren via de module Lokale gebruikers en groepen, of via het klassieke configuratiescherm, hiervoor moet u in de regel Uitvoeren … respectievelijk de opdracht lusrmgr.msc of control userpasswords2 invoeren.

Aanbevolen: